Disse tre kommunene har avtale om samarbeid om Miljøfyrtårnordningen, og har inngått regionavtale med Miljøfyrtårn. Miljøfyrtårn er et miljøledelse- og miljøstyringssystem, som kan nyttes både av private og offentlige virksomheter. Du kan lese mer om systemet på Miljøfyrtårn sine nettsider. Et miljøstyringssystem som Miljøfyrtårn er et godt verktøy for å fremme miljø i egen organisasjon og redusere miljøbelastningen i egen drift.
Miljøfyrtårn – sertifisering
Miljøfyrtårn er en sertifiseringsordning som hjelper private og offentlige virksomheter til å drive miljøvennlig og samtidig lønnsomt. En godkjent konsulent hjelper deg med å finne frem til effektive miljø- og klimatiltak. Virksomheten din godkjennes av en offentlig sertifisør. Sertifikatet bestilles hos Stiftelsen Miljøfyrtårn og utstedes av sertifisør og ordfører i kommunen. Økt kildesortering og gjenbruk, redusert energibruk og redusert sykefravær er positive resultater som oppnås gjennom sertifisering. Stadig flere offentlige instanser og private bedrifter stiller krav til sine leverandører om at de er miljøsertifisert.
Partnere
Sertifiseringsordningen forvaltes av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Hovedorganisasjonen VIRKE, NHO, Landsorganisasjonen (LO), Bedriftsforbundet, kommuner/fylkeskommuner og KS har representanter i stiftelsens styre.
Søknadsveiledning
Virksomheten kontakter en miljøfyrtårnkonsulent som bidrar til å velge bransjekrav. Det er utviklet krav innenfor ulike bransjer (for eksempel rørlegger, hotell, barnehage og skole). Med støtte av konsulenten gjennomfører virksomheten så en miljøanalyse. Når virksomheten oppfyller kravene, kontakter konsulenten kommunens sertifisør. Virksomheten sertifiseres og rapport sendes Stiftelsen Miljøfyrtårn, som registrerer sertifiseringen og sender sertifikat til kommunen. Etter tre år skal virksomheten resertifiseres. Hvert år sender virksomheten en miljørapport med handlingsplan til Stiftelsen Miljøfyrtårn.
Mer informasjon om søknadsprosess, priser og mer informasjon.