Hjelpelinjer

Noen ganger er det viktig å få kontakt med profesjonelle voksne som kan hjelpe. Du kan søke hjelp både på telefon og chat.

Om barn og ungdom opplever hjemmesituasjonen så vanskelig at de har behov for hjelp fra noen andre, eller noen er bekymret for et barn eller en ungdom, kan følgende kontaktes:

Alarmtelefonen for barn og unge

Har døgnåpent hele uken. Barn, unge og voksne som er bekymret kan ringe tlf. 116 111 hele døgnet. Her møter du profesjonelle voksne som kan hjelpe.

UngSnakk

Hver tirsdag fra klokken 14 til 16 kan du chatte med UngSnakk. Her møter du veiledere som hver dag jobber med å hjelpe barn, unge og voksne som kjenner noen som sliter med alkohol, rus eller vonde tanker. Tjenesten er for deg mellom 10 og 23 år, og du kan være helt anonym.

Kors på halsen

Røde Kors sitt samtaletilbud gjelder for alle opp til 18 år. Du kan ringe, sende e-post eller chatte og ta opp det som er viktig for deg.  Hos Kors på halsen får du snakke med en voksen du kan stole på, og som ikke kan se hvem du er. Du kan fortelle om alt, både de gode tingene og det du synes er vondt og vanskelig. For livet blir faktisk litt lettere når du har noen å snakke med.

Si det med ord

Dette er et tilbud til alle som trenger å dele tanker og følelser med noen. Nettjenesten drives av Hjelpetelefonen, tlf. 116 123. Hjelpetelefonen drives av Mental Helse. Du kan også chatte via nettsiden deres.

Foreldresupport

Dette er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen.

Vold- og overgrepslinjen

Tlf. 116 006 er en hjelpelinje for alle som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner. De har åpent døgnet rundt og du kan ringe uansett hvor du bor i Norge. Du kan snakke om opplevelsene dine, få hjelp, råd og svar på spørsmål. Du kan ringe anonymt og tjenesten er gratis.

Barnevernet

Barneverntjenesten  er en støttespiller når barn har det vanskelig. Barnevernvakten er akuttberedskapen til barnevernet. Den er åpen på kveldstid og i helger. Hovedoppgaven er å hjelpe barn og familier i krise som trenger raskt hjelp. Du kan også kontakte barnevernet om du er bekymret for hvordan et barn har det, eller har behov for å drøfte en bekymring.

Barnevernvakten: 915 32 510 (åpningstid 15.30-08.00)

Barneverntjenesten: 900 63 350 (åpningstid, hverdager 08:00 til 15:00)

Unge pårørende

Et nettsted som er laget for (og med) barn som er pårørende. Alle som svarer på chat, telefon, SMS og brev er fagpersonell med taushetsplikt og plettfri vandelsattest.