Hele Haugalandet i bevegelse

Kommunene og frivillige organisasjoner på Haugalandet samarbeider med Rogaland fylkeskommune om en felles satsing på fysisk aktivitet. Ved å løfte fram gode aktiviteter og tilbud som finnes, er håpet av enda flere skal komme i gang. All aktivitet har en helseeffekt!

Aktive Haugalandet logo - Klikk for stort bilde

Du trenger ikke legge lista høyt, det er ikke bare hard trening som fungerer. Litt mer aktivitet i hverdagen holder. Gå turer, ta trappene, dans i stua, gå til butikken… 

Derfor prøver kommunene, sammen med frivillige organisasjoner og fylkeskommunen å oppmuntre til litt mer aktivitet. På Haugalandet er det fantastiske muligheter til å være i aktivitet, hele året. 

Masse muligheter

Har du lyst til å aktivisere deg litt mer, er mulighetene mange. Her er bare et lite utvalg av tilbud i Karmøy og området rundt: 

Og hvis du søker noe annet…

kan kanskje Aktiv i Karmøy være til hjelp. Der finner du tilbud fra frivillige lag og organisasjoner i kommunen. Hensikten er å gjøre det lettere å finne fram til egnede tilbud og fritidsaktiviteter.  Der kan alle frivillige organisasjoner i Karmøy kommune vedlikeholde informasjon om sin organisasjon og sine aktiviteter helt gratis.    

Aktive Haugalandet - illustrasjonsfoto - Klikk for stort bilde

Hvorfor aktiv?

Alle mennesker har behov for å være i aktivitet. Regelmessig fysisk aktivitet gir overskudd i hverdagen og har mange positive effekter på både fysisk og psykisk helse. 

Det er ikke nødvendig å trene hardt på å få bedre helse. Små grep i hverdagen kan ha stor betydning. Forskning viser at selv lett aktivitet gir helsegevinst. For mange vil være  viktigere å være litt aktiv oftere enn å gjøre ei hard treningsøkt en gang i blant. Hvis en er lite aktiv fra før, vil hverdagsaktiviteten være viktig. Selv en daglig gåtur på noen minutter kan virke. 

Når du kommer i gang, kan du gjerne øke gradvis. Litt er bra, mer er bedre. Du kan øke både aktivitetsnivået og intensiteten. Det viktigste er at du finner noe du greier og som du trives med. 

helsenorge.no kan du finne god tips og råd.