Dersom du er under 18 år og ønsker informasjon om fysioterapi- og ergoterapitilbudet for barn og unge, kan du lese mer på siden Fysioterapi og ergoterapi for barn og unge.
Hva kan du få hjelp til?
- Kartlegging av din fysiske funksjon
- Behandling og trening
- Tilrettelegging for daglige gjøremål og aktiviteter
- Hjelpemidler og tilpasning av bolig
- Opplæring og veiledning
Hva kan du få tilbud om?
Rehabilitering
Hvis du har hatt et funksjonsfall og trenger tverrfaglig oppfølging, kan rehabilitering være aktuelt. Dette kan skje enten hjemme eller under et korttidsopphold på sykehjem. Vi kartlegger dine behov og lager en plan for rehabiliteringen.
Dersom du har vært innlagt på sykehus eller hatt et korttidsopphold, kan Innsatsteamet hjelpe deg hjem. Teamet støtter deg i overgangen tilbake til hjemmet og sikrer at du får den oppfølgingen du trenger. Teamet består av ergoterapeut, fysioterapeut, hjemmetjenesten og andre fagpersoner. Når du kommer hjem, vurderer vi din funksjon og boligsituasjon sammen med deg. Deretter lager vi en plan for rehabiliteringen, med mål om at du skal gjenvinne best mulig funksjon.
Opptrening
Hvis du nylig har hatt et funksjonsfall og trenger oppfølging av fysioterapeut eller ergoterapeut, kan vi hjelpe deg. Sammen finner vi tiltak og behandling som passer dine behov og aktiviteter. Vi samarbeider med annet helsepersonell og pårørende der det er nyttig.
For å få best mulig resultat er det viktig at du selv deltar aktivt i opptreningen.
Hvis du kan ha nytte av oppfølging på et fysikalsk institutt, blir du henvist dit. Det finnes flere fysikalske institutter i kommunen. Kommunen har en oversikt over fysioterapeuter med driftsavtale.
Hverdagsrehabilitering
Hverdagsrehabilitering er en målrettet treningsperiode over seks uker for deg som får hjelp fra hjemmetjenesten og har endret funksjon.
Vi tar utgangspunkt i dine mål og ønsker, slik at du kan mestre hverdagsoppgaver selv. Fysioterapeuter og ergoterapeuter vurderer ditt funksjonsnivå og hva du trenger av trening, tilrettelegging og hjelpemidler. Hjemmetjenesten støtter deg i treningen.
Veiledning
Veiledning kan være aktuelt når du avslutter et opptrenings- eller rehabiliteringsforløp, eller hvis du trenger hjelp for å hindre videre funksjonsfall. Vi samarbeider med sykehjem, hjemmetjenesten og pårørende.
Hjelpemidler
Vi gir råd om hjelpemidler og bistår med søknad til NAV dersom du har et varig behov.
Mer informasjon om hjelpemidler
Friskliv og mestring
Les mer om friskliv- og mestringstilbudet i Karmøy kommune:
Friskliv og mestring – Karmøy kommune
Hvordan søker du om hjelp?
Søknaden behandles etter en prioriteringsnøkkel for tildeling av fysioterapi- og ergoterapitjenester.