Holder hjulene i gang i snøkaoset

Rekordstore snømengder førte til køer og ufremkommelige veier som utfordret hjemmetjenesten. Med ledelsen i front ble dagskiftet sikret i gang tidlig tirsdag.

En avdelingsleder iført rEn avdelingsleder i svart dress står foran en bil og børster snø av panseret, omgitt av snøfylte omgivelser - Klikk for stort bildeAvdelingsleder Henriette Fagerland Bratthammer fjerner snø fra bilen for å sikre fremdrift i oppdragene. Kai Andre Hegland

For hjemmetjenesten ble det en ekstrem utfordring å nå brukerne, men takket være tett samarbeid mellom ledelse og ansatte holdt tjenesten hjulene i gang, bokstavelig talt.

– Dette er det verste snøfallet jeg har sett på mine 25 år i tjenesten, sier hjelpepleier Tone Lise Kristiansen. Kollega Laila Jakobsen legger til:
– Selv etter 20 år i hjemmetjenesten har jeg aldri opplevd lignende forhold.

Ekstra innsats for å møte utfordringene

For å håndtere situasjonen leide hjemmetjenesten inn tre ekstra personer, tilpasset rutene med alternative veier og sørget for at flere ansatte gikk til fots for å nå brukerne. Samarbeidet var avgjørende for å overvinne utfordringene.

En bil tilkoblet en ladestasjon tidlig om morgenen, med snø som dekker bilens tak, frontrute og området rundt. - Klikk for stort bildeEn bil som står til lading utenfor kontorene tidlig om morgenen. Snø dekker både frontruten og bakken rundt. Kai Andre Hegland
En avdelingsleder i svarte vinterklær og bruker en snøfreser for å rydde snø fra en parkeringsplass, med høye snøhauger i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeAvdelingsleder Heidi Kalstø Kvalevåg i svarte vinterklær rydder parkeringsplassen med snøfreser for å sikre fremkommelighet Kai Andre Hegland

Tirsdag morgen jobbet avdelingslederne Henriette Fagerland Bratthammer og Heidi Kalstø Kvalevåg i 2,5 timer med å rydde parkeringsplassen og få løs fastkjørte biler. Dette gjorde at dagskiftet kunne starte som planlagt.
– Når alle bidrar, klarer vi å holde tjenesten i gang, sier Bratthammer, som selv brukte egen bil for å frakte ansatte til oppdrag.

Hjelpepleier Tone Lise beskriver en krevende dag da hun måtte forsere en islagt bakke for å nå en bruker:
– Jeg skled flere ganger og falt, forteller hun. En nabo som hjalp til med å måke vei, gjorde det mulig å fullføre oppdraget:
– Jeg ble så takknemlig. Det gjorde alt mye lettere.

Brukerne viste forståelse for forsinkelsene, fortsetter Laila:
– En sa til meg: Jeg trodde ikke dere kom i dag. Da svarte jeg: Jo, det gjør vi. Det tar bare litt lenger tid.

En oppfordring til pårørende

Bratthammer ber pårørende om hjelp for å gjøre jobben sikrere og enklere:
– Hjelp oss ved å fjerne snø fra gårdsplasser og adkomstveier. Da kommer vi oss trygt frem til dem som trenger oss. Sammen sørger vi for at alle får hjelp, selv når det er vanskelig.

 

Meld deg på nyhetsbrev

Les tidligere sendte nyhetsbrev