Hjelp til deg som utøver vold

Å erkjenne at man utøver vold eller har problemer med å kontrollere temperamentet sitt er et viktig første skritt mot endring. Det finnes flere ressurser og tjenester som kan hjelpe deg med å håndtere sinne og voldelige tendenser, slik at du kan skape et tryggere miljø for deg selv og dine nærmeste. Enten du er ung eller voksen, er det aldri for sent å søke hjelp og gjøre en positiv endring i livet ditt.

Utsetter du noen for vold?

Alle som står nær hverandre kan krangle og være uenige. Det skal likevel ikke være sånn at du gjør partneren din eller barnet ditt redd eller utrygg. Livet i en familie skal være trygt for alle parter. Det skal gå an å være uenige, ha egne meninger og ville noe annet enn den du er sammen med.

Hvis du slår, sparker eller kommer med trusler, ydmyker, krenker eller kontrollerer andre, utøver du vold. Hvis du har problemer med å kontrollere temperamentet ditt, eller er oppfarende og stadig skremmer noen du egentlig er glad, kan du få hjelp til å endre deg.

Få hjelp

Krangler og bråker dere mye hjemme? Har du problemer med å kontrollere sinnet ditt, eller utsetter du partner eller andre familiemedlemmer for vold eller overgrep? Da kan du ta kontakt med: 

  • Skolehelsetjeneste og helsestasjon (under 18 år).
  • Fastlegen: Fastlegens oppgave er å hjelpe pasienter med kroppslige eller fysiske sykdommer, psykisk helse og rus. Det betyr at fastlegen har ansvar for helheten når du utredes, behandles og skal følges opp. Fastlegen har ofte god oversikt over den enkeltes helse og livssituasjon, kan være en god samtalepartner og har erfaring med å møte mennesker som har det vanskelig.
  • Familievernkontoret
  • Stiftelsen tryggere
  • Det finnes hjelp (hjelp til voksne med seksuell interesse for barn)
  • Mannstelefon: 223 40 960 (mandag-torsdag 17.00-20.00). Telefonen tar imot henvendelser fra deg som er mann, og som sliter.