Vormedal ungdomsskole til First Lego Legue finale

Under årets regionale finaler deltok rundt 420 lag rundt om i 23 av Norges byer. Vikingfjord fra Vormedal ungdomsskole imponerte veldig under årets regionale finale på Haugalandet, og er nå videre til landsfinalen som arrangeres i desember.

Foto: Espen Clausen/First Lego League

Den lokale regionale finalen i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for unge mellom 10 og 16 år ble arrangert av Stangaland ungdomsskole på Stangaland skole. FIRST Scandinavia står bak FIRST LEGO League i Skandinavia som støttes av talentutviklingsprogrammet til Equinor, Morgendagens helter.

På Haugalandet kjempet seks lag om priser innen innovasjon, forskning og teknologi. Gjevest er Championsprisen som går til laget som utmerker seg i alle kategoriene. Årets oppdrag var SUPER POWERED, hvor de unge talentene forsker på morgendagens energiløsninger. Vikingfjord fra Vormedal ungdomsskole skapte begeistring hos dommerne.

Formålet med turneringen er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden- ha det gøy med praktisk læring i realfag. Her finner de løsninger som de voksne ikke har svaret på. I First Lego League er det elevene selv som stiller spørsmålene, og finner løsninger som de voksen ikke har svaret på. Lokale støttespillere for den regionale finalen var Equinor, Energi Norge, Tekna og Utdanningsdirektoratet.

-Deltakerne selv forsker på samfunnsaktuelle utfordringer som er laget spesielt for deres aldersgruppe, og oppdragene er laget for å engasjere og inspirere innen vitenskap og teknologi. Dette er godt forankret i læreplanen, og er i tillegg en god måte å arbeide med klassemiljøet, derfor kommer de fleste lagene fra skoler, sier den lokale lederen Jan Erik Søvig.