Videobesøk dine kjære på sykehjemmet

Sist oppdatert 31. mars 2020 15:26

Her ser vi en av pasientene ved Vea sykehjem som snakker med pårørende ved hjelp av det nye kommunikasjonsverktøyet som alle sykehjemmene i Karmøy nå skal ta i bruk.

Karmøy kommune har lagt til rette for at pårørende til pasientene i kommunens sykehjem kan foreta et videobesøk. Denne løsningen heter VitaComm, og gir mulighet til nærvær på avstand. Løsningen er nylig tatt i bruk ved Vea sykehjem og Norheim bu- og behandlingsheim. Planen er at den også snart skal bli tilgjengelig for alle kommunens sykehjem.

(Oppdatert 31.3: Løsningen er nå også på plass ved Åkra bu- og behandlingsheim og Fredheim bufellesskap. Den vil være klar på Storesund bu- og behandlingsheim 1.4).

VitaComm er en applikasjon som kan lastes ned på en smarttelefon eller nettbrettEtter avtale med personalet på avdelingen får du utdelt et brukernavn og et passord som du skal logge deg inn med. Når du ønsker kontakt med dine nærmeste må du ta kontakt med aktuelt sykehjem/avdeling

Rune Knutsen ved Vea sykehjem bistår pasientene og de ansatte i de ulike avdelingene med å komme skikkelig igang med den nye løsningen. Han forteller at den første pasienten har fått testet ut systemet med gode erfaringer.

Å legge tilrette for denne typen kontakt mellom pasienter og pårørende er spesielt viktig i den ekstraordinære situasjonen vi befinner oss i nå med strenge tiltak for å begrense coronasmitte, sier omsorgssjef Bodhild Eriksen.

VitaComm er tilgjengelig på Google Play (android) og Appstore (iPhone/iPad).

Last ned applikasjonen på din telefon eller nettbrett
  1. Gå til Appstore (iPhone) eller Google Play (Android)
  2.  I søkefeltet (forstørrelsesglass) skriver du inn følgende: vitacomm
  3.  Du vil nå få opp forslag til å velge VitaComm. Velg installer.
  4. Når du har installert VitaComm på telefonen/nettbrett, får du opp en meny med et valg der det står «Select tenant». Når du trykker på denne knappen får du opp en liste over tilgjengelige kommuner. Bla deg ned til du finner «Karmoy». Trykk på «Karmoy» slik at du får en prikk i sirkelen ved siden av. Trykk OK.

Vitacomm – veileder for installasjon (med illustrasjonsbilder)

Brukernavn og passord

Videomøte må avtales på forhånd

Når du har logget inn i systemet kan du ta kontakt med aktuell avdeling for å avtale et møte.  Avdelingen vil etter avtale opprette kontakt mellom besøkende og pasient.