Vi har de mest “beintøffe elevene

Beintøftkampanjen er en konkurranse for alle barneskoleelever i Norge. Målet er å inspirere til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Dette har fordeler for miljøet, helsen og trafikksikkerheten rundt skolene.

I den nasjonale kampanjen var kommunen vår den eneste som har hatt kampanjen over 15 uker. Vi hadde påmeldt 2454 elever og 115 klasser. Dette tilsvarer tredje størst deltakelse i landet, kun slått av Stavanger og Trondheim! I antall poeng og kilometer kom Karmøy på en flott 2. plass.

Nasjonal oppstart av “Beintøft” på Norheim skole i september med elever, ordfører og skolesjef.

Karmøy var så heldige å ha det nasjonale Kick-offet på Norheim skole som ble en stor suksess, og i den nasjonale kampanjen vant 2A ved skolen trinnkonkurransen.

Hver uke i Beintøft har et eget ukestema som fokuserer på ulik klima- og miljøproblematikk, og det følger med et ukesoppdrag og undervisningsopplegg til hver tema.

Vinner av ukesoppdrag – Natur og friluft med premie av 5 000 kroner, klasse 2 A Skudeneshavn skole.

-Takk til alle som har deltatt i årets kampanje, og vi håper alle fortsetter å gå, sykle eller ta kollektivt til skolen selv om kampanjen er over for denne gangen, sier en glad og fornøyd folkehelsekoordinator Reidun Katrin Dahl.