Topptur i påsken?

Karmøy kan ikke skryte på seg de høyeste toppene, men panoramautsikt har vi i bøtter og spann! Anbefaler også å nå nye mål med Telltur.
God påske – Opplev Karmøy :-)

Fra Ferkingstad fyr kan du skue over historiske spor så vel som storhav og strender! Fint å kombinere med turen til Dueglåp eller Åkrasanden.

De høyeste toppene i Karmøy kommune finner du på fastlandet, Tronefjell (151 moh) og Spannavarden (146 moh) er to av dem. 

Åkramarka har rik og variert natur, fra kultur- og jordbrukslandskap i vest, til lyngheier og snaufjell i øst. Med panoramautsikt mot Åkrehamn og havet ligger Kinnebu.

Fra Syreneset Fort har du panoramautsikt fra Haugesund til Stavanger.  

Med historisk sus på Visnes kan du nyte utsikt over holmer og skjær, helt til Utsira og Feøy, både fra lysthuset og kanonstillingene lenger oppe i ridestiene. 

Gamle Skudeneshavn er vakker, også fra Havnafjellet med utsyn over de røde takene ut til havs mot Vikeholmen og Geitungen fyr. I mørket skinner tente lys opp den hvite empirebyen. 

Søre Sålefjell er ikke særlig ruvende i terrenget med sine 132 meter, men utsikten som gir deg oversikt over det meste av Haugalandet er upåklagelig. 

Flere turer finnes her.

God påske – vær aktiv – nyt turene!