Betaling av skatt og kommunale avgifter

1. november 2020 overtar Skatteetaten noen av oppgavene som Kemnerkontoret har i dag.

1. november 2020 skal skatteetaten overta innkreving av skatt fra privatpersoner og næringsdrivende. Dette er en oppgave som kommunen har pleid å ha.

Det betyr at du kan kontakte Skatteetaten for spørsmål om

• Restskatt – dersom du betalte for lite skatt i fjor og må betale penger tilbake.
  • Skattepenger til gode – dersom du har betalt for mye penger i skatt og skal få tilbake penger.
  • Konto/saldoutskrift for skatt og avgift – oversikt over hva du skylder eller har til gode.
  • Klage på skatteavregningen – for eksempel feil forskuddstrekk eller tilleggsforskudd.

Du finner informasjon om alt dette og mer på Skatteetatens nettsider for privatpersoner.

Er du næringsdrivende kan du kontakte Skatteetaten for spørsmål om

• Tilleggsforskudd
  • Forskuddstrekk
  • Arbeidsgiveravgift
  • Motregning og utleggstrekk knyttet til skattekrav
  • Skatteattester
  • Konto/saldoutskrift for skatt og avgift

Du finner informasjon om alt dette og mer på Skatteetatens nettsider for bedrifter.

Ønsker du kontakt med skatteoppkreveren din?

Det er ulike måter å komme i kontakt med Skatteetaten på. Du kan sende inn skjema elektronisk, chatte med dem eller ringe. Informasjon om dette finner du på skatteetaten.no/kontakt.

Vær klar over at dersom du ønsker å møte opp på et skattekontor og snakke med noen, må du bestille time på forhånd.

Det er ikke mulig å sende e-post til Skatteetaten. Hvis du ønsker å sende en skriftlig henvendelse må du logge inn via Altinn.

Vil du sende inn skjema eller brev skriftlig?
Postadressen er: Skatteetaten, Postboks 9200 GRØNLAND, 0134 OSLO

Eiendomsskatt

Det vil fortsatt være kommunen som krever inn eiendomsskatt. Hvis du trenger å søke om betalingsutsettelse eller nedsettelse, eller du ønsker å klage eller kreve ny takst, kan du kontakte kommunen din.

Kommunale avgifter

Det vil fortsatt være kommunen som krever inn avgifter for kommunale tjenester som

• Vann - drikkevann og vannforsyning
  • Avløp - tilgang til avløpssystemet
  • Avfall - tømming av søppel
  • Feiing - feiing og brannvern.

Avgiftene gjelder for alle som eier en bolig eller fritidsbolig i kommunen.

Kriterier

Partnere