Sykle til jobben 2021

Bli med på årets happening for folkehelsen og miljøet! Det er med stor glede at Karmøy kommune i år tilbyr alle som bor eller jobber i kommunen gratis deltagelse i «Sykle til jobben»

Karmøy kommune ønsker at flere skal velge en aktiv reisevei til jobb og fritidsaktiviteter, samtidig som vi ser at korona gjør at folk har mindre hverdagsaktivitet. Vi håper at tilbudet om gratis deltagelse i årets sykle til jobben aksjon vil være et positivt bidrag for mer hverdagsaktivitet og gjerne at flere bytter ut bilen med sykkel og gange til jobb og fritid en gang i blant.

Sykle til jobben aksjonen er en nasjonal kampanje arrangert av bedriftsidretten. Kampanjen varer fra 20 april til 18 juni. Dette er en lavterskel, sosial, miljøvennlig, unik og morsom konkurranse

Alle over 15 år kan være med all aktivitet!

Selv om kampanjen heter «sykle til jobben», så er det ikke nødvendig å sykle til jobben for å være med. All aktivitet teller! Det gir derimot mer poeng dersom du velger å sykle eller gå til jobb eller butikken, men all fysisk aktivitet teller slik at styrketrening, fjellturer, padling, svømming og rulleski vil også gi poeng. Reglene er enkle. Du får 1 poeng for hver 30 min du er i aktivitet, og for aktiv reisevei får du 1 poeng fra første min. Det er maks 3 poeng per dag. Dette kan oppnås med 1,5 time med fysisk aktivitet hver dag eller ved å ha 3 aktive reiser hver dag som til og fra jobb og en tur til butikken.

Det er også muligheter for å delta i lag, dersom det er ønskelig. Da kan du gå sammen med venner, familie eller kolleger og opprette et lag. Det kan være maksimalt 5 personer på et lag, men samme bedrift kan ha flere lag.

Tips
  • Hvis du har treningsklokke og bruker apper som polar, strava eller endomondo, så kan du koble dette direkte opp mot «sykle til jobben» og slipper dermed å registrere fysisk ikke på deres nettside
  • Sett deg et mål for hvor mange dager i uken du vil være aktiv, og bruk kampanjen til å få motivasjon til å nå målet ditt
  • Hvis du vil teste ut hvordan det er å sykle til din jobb, men synes det er langt å sykle begge veier, så undersøk muligheten for å sykle en vei. Dette ved å ta bussen hjem eller samkjøre med andre hjem.