Stadig flere ser glede i å gå på tur

Det finnes et bredt utvalg tilrettelagte turområder og merkede tur- og kulturstier i Karmøy, med varierende terreng og vanskelighetsgrad.

Tall fra telleaparater som er plassert på ulike turområder rundt omkring i kommunen, viser at det er en økende trafikk der flere og flere er ut og går i kommunens populære turperler.

Kommunen ønsker å bidra til å øke livskvalitet og helse gjennom bruk av naurområdene. Det er viktig for både psykisk og fysisk helse å komme seg ut på tur!

Å utforske turmål og velge turer du vanligvis ikke tar, bidrar til å spre turaktiviteten utover slik at det ikke blir store ansamlinger av mennesker på noen få steder. Lokalområdet er mer enn stort nok til alle, hvis vi drar ut for å utforske de ulike delene av det.

Det er ikke turmålet som er viktig, og det viktigste er å komme seg ut – om det bare er en liten tur ut i skogen.

Kom deg ut og opplev naturen i Karmøy. Å komme seg ut i naturen er godt for kropp og sjel, og vi er så heldige å ha flotte turstier langs sjøen, i skogen og rundt omkring som passer for både liten og stor.

Det er ønskelig at så mange som mulig får oppleve de flotte turområdene og aktivitetsmulighetene som kommunen har å tilby. Her kan du kanskje finne ukjent turperler.

Forslag til turområder

Naturopplevelser