Nytt lekeparadis på Kolnes

Storslått åpning av de nye og tøffe uteområdene i Kolnes barnehage

Karmøy kommune legger til rette for lek og moro i barnehagene og lager nå universelle uteområder i alle de kommunale barnehagene. Åtte barnehager skal oppgradere uteområdene for i alt 18,3 millioner kroner.

Det betyr nye og kule leker og spennende boltreplass hvor alle kan delta. Avaldsnes barnehage kunne i fjor feire 50 års jubileum, samtidig sto det nye uteområdet klart.

Ny boltreplass i barnehagen på Avaldsnes, fint tilrettelagt av sektor for samferdsel og utemiljø. Foto: Odd Terje Stangeland i sektor for samferdsel og utemiljø har tatt bildene i denne reportasjen.
50 årsjubilanten fikk renovert uteområde til glede for store og små.

Nå har også uteområdet i barnehagen på Kolnes fått en skikkelig make-over. Slitte lekeapparater er byttet ut og det er lagt nytt fallunderlag. Zipline er installert og barna får sin  egen plantesone hvor de kan se og lære om hvordan plantene utvikler seg. Skogen er tynnet ut for å lyse opp området og det er lagt en del drenering i området.

Tøffe lekeområder i barnehagen på Kolnes. Uteområdene er nå universelt utforma.
Zipline skal gi fart og spenning på Kolnes.
Universelt utforma boltreplass med egen karusell.
Ny rundkjøring på Kolnes!

Neste barnehage som skal oppgraderes er Vormedal barnehage (sør og nord) og deretter barnehagen i Skudeneshavn. Universelt utforma uteområdet betyr at alle kan delta i leken.