Spørsmål og svar om vaksineregistrering

Hvem skal registrere seg?

Det anbefales at alle registrerer seg, men det er ikke pålagt.

Hvorfor skal jeg registrere meg?

Får å kunne bli innkalt til vaksinering må du være registrert i dette registeret.

Hvor finner jeg registreringen?

Gå til følgende adresse på internett: https://helseboka.app/helseboka/checkin/staff/485141/login

eller klikk her:

Hvordan logger jeg meg på?

Du logger på med BankID eller BankID på mobil.

Dette er samme påloggingsmåte som brukes på nettbanker og de fleste offentlige tjenester.

Med vanlig BankID identifiserer du deg gjennom å bruke fødselsnummer sammen med koden fra en kodebrikke, samt det personlige passordet du har valgt for å få tilgang til din BankID.

For å logge på med BankID på mobil skriver du inn mobilnummer, fødselsdato og en selvvalgt pinkode.

Hva om jeg ikke har BankID?

Du kan få hjelp fra noen du har et tillitsforhold til.

Vedkommende logger da på med sin BankID og på første spørsmål velger han/hun at det skal registreres på vegne av noen andre. Da kommer en til en side hvor man skriver inn personalia for den som skal registreres. (Husk å ha fult person nummer tilgjengelig).

Hva om jeg ikke har BankID og absolutt
ingen til å gjøre registreringen for meg?

Da kan de på koronatelefonen hjelpe og registrere infoen direkte inn i systemet for brukeren. Ring koronatelefon 52 81 23 60
Åpen mandag-fredag kl 8.30-15.00. Lørdag-søndag 9.00-13.00.

Må jeg skrive inn biltype?

Nei, men det er viktig at du gjør det dersom du vet det. Er du usikker hvilken bil du kommer til å bruke ved vaksineringen, skriv inn det du syns er mest sannsynlig og så kan du gjøre registreringen på nytt om det blir endringer.

Hvis du ikke vet det, kan du skrive “vet ikke”.

Hvorfor må biltype og bilfarge registreres

Når bilene kjører inn i kø koples våre timelister med visuell observasjon av din bil, slik at vi da raskt kan be deg om å bekrefte din identitet ved innkjøring. Dette er veldig tidsbesparende for de som jobber med at vaksineringen.

Hva om jeg ikke har bil?

Vi er avhengig av at flest mulig kommer som passasjer i bil. De som ikke anledning til å bli kjørt eller som kan kjøre selv kan ta kontakt med koronatelefonen. Da vil vi finne en løsning for dem.

For å få gjennomført registreringen, kan du skrive “vet ikke” eller “har ikke bil” i skjemat, så kommer du videre.

Jeg har skrevet feil informasjon i min registrering

Det er ikke noe problem. Bare fyll ut registreringen igjen og ny registrering overskriver den gamle

Når kan jeg ta vaksinen

Om du er registrert så blir du kontaktet når det er din tur.

Jeg fikk ikke SMS bekreftelse ved fullført registrering

Det oppsto problemer med SMS-varsling når man registrerte for andre enn seg selv. Dette skal nå være fikset. De som fullførte registreringen er registrert, selv om de ikke fikk SMS-varsel.

Om du er usikker om du fullførte registreringen er det bare å gjøre den en gang til. Det er fult mulig å registrere seg (og andre) flere ganger. Det er de sist registreringen på en den enkelte personen som gjelder.

Du kan også sjekke selv om du er registrert, men det er litt tuklete og krever litt “digital kompetanse”: Gå til www.helseboka.no og logg deg inn med pinkode som du oppga da du var inne første gangen (eventuelt BankID). På menyen nederst på sida velger du “Dialog”. Ved å velge “Sendt”, skal du få opp en oppføring som viser når du registrerte deg sist.

Jeg har registrert et ekstra telefonnummer,
men får ikke bekreftelsen dit.

Det stemmer. Bekreftelsen på at du har registrert deg, går til det telefonnummeret som hører til den personen som har foretatt registreringen (BankID-eieren). Det ekstra telefonnummeret kan brukes når vaksinasjonspersonalet vil ringe deg. Men automatiske SMS-er fra systemet (bekreftelse på registrering og innkalling til vaksinasjon) går til den opprinnelige telefonen.

Jeg studerer i en by langt borte fra Karmøy
– skal jeg likevel registrere meg?

Registrer deg gjerne i Karmøy. I utgangspunktet skal du vaksineres på det stedet du oppholder deg. Men for de fleste studentene vil det være ganske lang tid før det er snakk om en vaksine. Det kan uansett være nyttig at du er registrert, så blir det mer snakk om å finne praktiske løsninger når den tida kommer. Du skal uansett slippe å ta fly fra Trondheim eller Oslo til Karmøy for å bli vaksinert.

Det finnes en grundig brukerveiledning for registreringsløsningen.

Les generell informasjon om koronavaksine på Karmøy kommunes nettside.