Sørger for god julemat

Julebaksten og forberedelsene til jule- og nyttårsmiddagene er i rute i kommunens sykehjem.

-Det skjer litt hos oss, sier virksomhetsleder for produksjonskjøkken i Karmøy Gunnhild Koch. -Juleforberedelsene er stort sett i boks, og i tillegg har vi selvfølgelig den vanlige driften. Julekaker er levert ut i avdelingene slik at de kan brukes til førjulskos. På frys står kremkaker klar for levering. Bare ved Kopervik bu- og behandlingsheim har de ansatte ved kjøkkenet laget 120 kaker. I tillegg er det klargjort for julemiddagene.

Bildene er tatt på kjøkkenet på Åkra bu- og behandlingsheim og på Kopervik bu- og behandlingsheim. På bildet nedenfor ser vi Trine Eike og Saira Lemos Da Costa som lager pizzahorn til lunsj i julestria.

Hvordan maten til sykehjemmene lages

Middager lages i produksjonskjøkken og såkalt tørrmat tilberedes i avdelingene. Kommunens produksjonskjøkken er lokalisert tre steder: Storesund bu- og behandlingsheim, Kopervik bu- og behandlingsheim og Åkra bu- og behandlingsheim. Kjøkkenvirksomheten har følgende prinsipper for matproduksjonen:

  • Mest mulig ferske eller fryste råvarer
  • Maten lages fra bunnen
  • Serverer nylaget middag med dessert/kake hver dag
  • Menyen består for det meste av tradisjonell norsk mat
  • Bruker lokale råvarer der det er mulig.
  • 5–ukers middag– og lunsjmeny.
  • Ukemenyen publiseres på sykehjemmenes oppslagstavle. 
  • Egen høytidsmeny
  • Kaffematen produseres på produksjonskjøkken
Enkelt å se hva som foregår på sykehjemmene

Snart har alle sykehjemmene infoskjermer/elektronisk oppslagstavler som pårørende og andre interesserte kan følge med på hjemmefra. Her informeres det om måltider, aktiviteter og andre viktige hendelser. Fortløpende blir det lagt ut lenker til avdelingens/sykehjemmets informasjonsskjermer på sykehjemmets nettside etter hvert som systemet tas i bruk. Her kan du holde deg oppdatert på mobilen eller andre nettløsninger, og enkelt få med deg hva som foregår på sykehjemmene.