Sommergøy i Karmøy 2022

Sommergøy er over for i år. Tusen takk til alle som bidro til en morsom sommerferie med ulike aktiviteter for mange barn og unge i Karmøy kommune.

Sommergøy i Karmøy er et ferietilbud til alle barn og ungdommer i Karmøy kommune fra 1. trinn til 18 år. Det blir et bredt utvalg av aktiviteter, blant annet idrett, friluftsliv, kultur og adrenalinfylte aktiviteter. Alle aktivitetene er gratis, men en må melde seg på i forkant.

Formålet med Sommergøy er at barna og ungdommene skal oppleve mestring, få kjennskap til ulike fritids- og ferietilbud og skape gode minner i løpet av sommeren.

Generell informasjon

Påmelding skjer gjennom de ulike tilbyderne. Se egen side for hvilke aktiviteter som tilbys. Informasjon om påmelding kommer frem her. Her er også informasjon om kontaktperson for hver aktivitet. Det vil også fremkomme hvilke aldersgrupper aktiviteten passer for.

På flere av aktivitetene er det begrenset med plasser og de kan bli fullbooket. Vi oppdaterer dette jevnlig på oversikten over aktiviteter.
Barnet eller ungdommen er ikke sikret plass før dere har fått en bekreftelse fra arrangøren.

Hvis barnet får plass på flere steder, og kun skal være med på ett må foresatte kontakte arrangør og avbestille plassen, slik at flest mulig barn og unge får plass. Dette gjelder også hvis barnet ditt av andre grunner ikke kan være med på det dere er påmeldt på.

Aktiviteter 2022

Påmeldingen er stengt

Det blir mye å velge mellom. Liste over aktiviteter her du her. Klikk på overskriften til den aktiviteten du ønsker å lese mer om.

Påmelding til de ulike aktivitetene skjer til den enkelte tilbyder. Noen har et digitalt skjema som du fyller ut, men mange ønsker påmelding via e-post. Til påmelding på e-post er det utviklet et enkelt skjema som du finner her.

Dette skjemaet må du lagre på pc-en din og så legge ved e-postmeldinga før du sender den.

Bekreftelse på om du har fått plass på aktiviteten du har ønsket, får du på e-post etter 1. juni.

Skrivekurs

Tilbyder:

Forfatter Bjørn Sortland

Skrivekurs – filmmanus, bokprosjekt, spill-design, alle sjangrer; fantasy, krim, kjærlighet. Vi har skriveoppgaver, ser filmsnutter, diskuterer tekst, deltakerne er med på å bestemme hva vi jeg skal fokuserer mest på.

Tid/oppmøtested:

27.-30. juni kl. 9-15, Kopervik kulturhus

Passer for aldergruppa:

8. klasse til 18 år

Antall plasser:

8

Kontaktperson:

Bjørn Sortland,
bjorn.sortland@gmail.com,
telefon 958 09 898

Påmelding:

Stengt

Kampsport (fullbooket)

Tilbyder:

Karmøy Budokan Klubb

Vi kommer til å legge vekt på å ha det gøy med fysisk aktivitet ved bruk av kampsport. Vår klubb vil tilby de som deltar alt fra Judo til boksetrening. Elevene vil bli introdusert for ulike kampsport arter. Våre instruktører er erfarne og gode i å følge opp elevene våre.

Tid/oppmøtested:

27.-30. juni, kl. 10-14, Sundvegen 35 på Bygnes (ved Bilextra)
4.-7. juli, kl. 10-14, Sundvegen 35

Passer for aldersgruppa:

6-18 år

Antall plasser:

20 pr uke

Kontaktperson:

Elizabeth Diaz
karmoybudokan@gmail.com
telefon: 970 14 544

Påmelding:

Stengt

Sommergøy på Møteplassen

Tilbyder:

Møteplassen/IOGT Norge

Møteplassen/Ung Zone vil arrangere ulike aktiviteter for ungdommer tilknyttet Møteplassen. Tiltaket har fått tilskudd til sommeraktiviteter for ungdommer som allerede har et tilbud gjennom møteplassen. Tilbudet er ikke åpent for annen ungdom.

Møteplassen er et tiltak for ungdom som synes livet er utfordrende. Mer informasjon om Møteplassen finner du her: https://www.karmoy.kommune.no/helse-og-omsorg/helse/folkehelse/slt/moteplassen/

Sommergøy Ferkingstad IL (fullbooket)

TIlbyder:

Ferkingstad IL

Ferkingstad IL vil tilby forskjellige aktivitet, primært utendørs, etter samme mal som i 2021. Dvs. fotball, friidrett, bading, slåball, håndball, utflukter, trampett osv. Det vil være en blanding av voksne instruktører og ungdommer i alderen 16-18 år.

Tid/oppmøtested:

27. juni-1. juli, kl 10-14, Ferkingstad Idrettslag, Stavavegen 50
4. juli-8. juli, kl. 10-14, Ferkingstad IL

Passer for aldersgruppa:

8-14 år

Antall plasser:

20 pr. uke

Kontaktperson:

Bengt Førland
fe-il@online.no
Telefon;: 977 78 555

Påmeliding:

Stengt

Sommergøy på Snurrevarden Gård (fullbooket)

Tilbyder:

Inn på tunet Norge SA
Sommergøy skal gi elevene ulike opplevelser og følelse av mestring. Vi mener at gården er en perfekt læringsarena. Gården vil gi elevene gode opplevelser og aktiviteter på en annerledes måte enn det de er vant til. Her kommer en tett på dyr. Her kan elevene få læring på en arena som innbyr til mestring. Gjennom undervisning på gården tilegner elevene seg kunnskap til lokalt landbruk. Elevene får kunnskap om tradisjoner knyttet til landbruk og hvordan ressursene utnyttes i dag. De skal være med i gårdens produksjon. Samtidig som vi gir kunnskap om forvalting av jorden til kommende generasjoner. De blir med på å tilberede egne måltider.

Tid/Oppmøtested:

28. juni-1 juli kl. 0930-1430, Snurrevarden gård
5.-8. juli kl.0930-1430, Snurrevarden gård.

Passer for aldersgruppa:

7-12 år

Antall plasser:

24 pr. uke

Kontaktperson:

Arne Hatløy
arne.hatloy@innpatunet.no
Telefon: 908 84 354

Påmelding:

Stengt

Teatersport

Tilbyder:

Lina og Vivian

Teatersport er en form for improvisert teater hvor man konkurrerer med ulike øvelser i lag. Gjennom disse øvelsene trener vi opp samarbeidsevne, impulsivitet, fantasi og mye mer. Dette er en perfekt arena å skaffe seg nye venner på, bryte seg ut av skallet sitt og ikke minst tulle og le. Deltakerne får øve seg på å stå foran et publikum og underholde. Og det aller viktigste er å ha det gøy! For å skape et trygt spillerom ønsker vi å ha samme gruppe over 4 dager (1 gruppe med 5.-7. klasse og 2 grupper med ungdomsskole- og videregåendeelever samlet). Vi starter med introduksjon og fellesøvelser første dagen hvor alle får prøvd seg. Dag 2 og 3 går vi igjennom mange ulike øvelser hvor vi bytter på være oppe på scenen og å være publikum. Den siste dagen blir i hovedsak konkurransedag hvor deltakerne får danne egne lag.

Tid/oppmøtested:

27.-30 juni kl. 10-14 (5.-7. klasse), Åkra kulturhus 
4.-7 juli kl. 10-14 (ungdomsskole og videregående), Blackboxen – Kopervik Kulturhus 

Passer for aldersgruppa:

5.-7. klasse og elever ved ungdomsskole + videregående skole 

Antall plasser

20 pr. gruppe

Kontaktperson:

Vivian Andreassen
vlfa12@gmail.com
Telefon: 414 76 025

Påmelding:

Stengt

Gitarkurs (fullbooket)

Tilbyder:

Mads Sterri Nilsen & Bjørnar Kristoffersen Knudsen

Gitarkurs for barn og ungdom. Elevene vil få innføring i hvordan å håndtere å spille på gitar. De vil få lært seg blant annet musikkteori, grep/akkorder, anslagsteknikker, fingerspill mm. På slutten av kurset vil deltakerne spille for hverandre i en liten intimkonsert. Målet for kurset er at elevene skal kunne ha det gøy med gitar, og sitte igjen masse kunnskaper og ha glede av å framføre og spille musikk.

Tid/oppmøtested:

27., 28., 30. juni og 1. juli kl. 13-16, Åkra ungdomsskole

Passer for aldersgruppa:

10-18 år

Antall plasser:

8

Kontaktperson:

Mads Sterri Nilsen
madssterrinilsen@gmail.com
Telefon: 902 23 645

Påmelding:

Stengt

Pianokurs (fullbooket)

Tilbyder:

Bjørnar Kristoffersen Knudsen

Pianokurs for barn og ungdom. Elevene vil få innføring i hvordan å håndtere å spille på pianoet. De vil få lært seg blant annet musikkteori, akkorder, anslagsteknikker, bladlesing mm. På slutten av kurset vil deltakerne spille for hverandre i en liten intimkonsert. Målet for kurset er at elevene skal kunne ha det gøy med pianoet, og sitte igjen masse kunnskaper og ha glede av å framføre og spille musikk. I tillegg får de høre en pianist spille for de i starten av kurset for å inspirere de enda mer.

Tid/oppmøtested:

27., 28., 30. juni og 1. juli kl. 09-13, Åkra ungdomsskole  

Passer for aldersgruppa:

10-18 år

Antall plasser:

6

Kontaktperson:

Bjørnar Kristoffersen Knudsen
bjkk_87@hotmail.com
Telefon: 474 13 252

Påmelding

Stengt

Filmproduksjon – workshop (fullbooket)

Tilbyder:

Regissør/produsent Mads Sterri Nilsen

Filmproduksjons workshop for barn og ungdom. Elevene vil få innføring i hvordan å skape et audiovisuelt produkt. De vil få lært seg alt fra idéutvikling til ferdigstilling av et filmatisk verk. Dette innebærer blant annet innføring i manus og storyboard, bildekomposisjoner og kamerabruk, utføring av innspilling og ulike roller i gruppearbeid, redigering av både bilde og lyd. På slutten av kurset vil deltakerne få presentert filmene for hverandre i en liten premiere, før de så får filmene tilsendt på mail som de kan presentere til de hjemme. Hovedmålet for kurset er at elevene skal kunne ha det gøy med filmproduksjon, men likevel sitte igjen med masse kunnskaper og ha glede av å skape en kortfilm.

Tid/oppmøtested:

27., 28., 30. juni og 1. juli kl.9-13, Åkra ungdomsskole 

Passer for aldergruppa:

10-18 år

Antall plasser:

12

Kontaktperson:

Mads Sterri Nilsen
madssterrinilsen@gmail.com
Telefon: 902 23 645

Påmelding:

Stengt

Kongesommer (og sommeraktivitet for ungdom) (fullbooket)

Tilbyder:

Sør-Karmøy frivilligsentral IOGT

Kongesommer har gratis aktiviteter for barn og unge og er kjent for mange på Karmøy. Vi ønsker å kunne tilby aktiviteter for barn/unge i vårt nærmiljø og vise frem hva Karmøy har å tilby. Kongesommer tilbyr aktiviteter som besøke gård, ridekurs, blomstersafari, sup-kurs, Kongesommer OL, tur/rebus, tegneworkshop og mye mer. Matservering hver dag, for at alle sammen har den samme matpakken, og ingen forskjeller. Kongesommer skal gi barn og unge en mulighet til å være en del av et felleskap og kunne si de har hatt en “Konge-sommer”. 

Onsdag 22. juni setter vi opp en ettermiddag/kveld og kjører litt mer program for ungdom 16-18 år. Det blir grafittikurs med Leif Stian Nes, hobbyaktiviteter og matservering. 

Skattkammeret Karmøy og Nord-Karmøy frivilligsentral IOGT er med som samarbeidspartnere. Kongesommer har hvert år med seg ungdommer/studenter som ledere. Dette ser vi er en flott mulighet for å få ungdom opp om morgenen og ut i frisk luft. Dette gir dem også praksis og de får en CV. Flere unge ønsker sommerjobb, men vanskelig for noen å få, da er dette en unik mulighet og vi ser de storkoser seg og flere opplever mestring og inkludering. 

Tid/oppmøtested:

22. juni, kl. 17.00-21.00 (16-18 år), Skattkammeret Kopervik 
27. juni-1. juli, 10-14 påmelding enkelt dag 
04.-08. juli, 10-14 påmelding enkelt dag 
Sted: avtales med arrangør, rundt på Karmøy 

Passer for aldergruppa:

8-15 år og 16-18 år

Antall plasser:

30 pr. dag

Kontaktperson:

Linda Thorsvik
lindarthorsvik@live.no
Telefon: 975 15 265

Påmelding:

Stengt

Eventyrteater (fullbooket)

Tilbyder:

Anita Vea og Caroline Svela

Vi skal lage teater av kjente eventyr, bruke fantastiske kostymer og skape en magisk verden med sang, musikk og scenelys. Vi skal også lære en drøss av teaterleker som skaper godt samhold i gruppen. Vi ønsker også å tilby elevene våre lunsj.

Tid/oppmøtested:

4.-7. juli kl. 10.00-14.00 (ny gruppe hver dag). Åkra kulturhus.
Presiser hvilken dag barnet ditt ønsker å gå på i påmeldingen

Passer for aldergruppa:

De som skal begynne i 3. og 4. klasse til høsten.

Antall plasser:

16 pr. dag.

Kontaktperson:

Caroline Svela
carosev2804@karmoyskolen.no
Telefon: 938 76 524 / 924 99 883

Påmelding:

Stengt

Sirkussommerskole

Tilbyder:

Karmøy kulturskole

Sirkusaktiviteter med profesjonelle sirkusartister (sjonglering, balansering, luftakrobatikk, gulvakrobatikk, tissue/tøy, trapez, tau m.m.). Karmøy Kulturskole har tradisjon for å arrangere dette i over 10 år. I fjor fikk vi gjennom Sommergøy anledning til å tilby dette gratis for elever i kommunen. Aktiviteten foregår i Blackboxen v/Kopervik kulturhus hvor kulturskolen stiller med alt nødvendig sirkusutstyr. Vi har hatt fulle kurs i alle år. 

Tid/oppmøtested:

1.-4. august, kl. 10.00-16.00, Kopervik kulturhus (Blackboxen) 

Passer for aldergruppa:

12-18 år 

Antall plasser:

20 pr. dag

Kontaktperson:

Kirsten Jæger Steffensen 
kjst@karmoy.kommune.no 
Telefon: 416 93 639 

Påmelding:

https://nokarmoy.speedadmin.dk/registration#/course/101/0/0/7 

School of Rock (fullbooket)

Tilbyder:

Torvastad skole og kultursenter

Kurset vil ha primærfokus på musikkproduksjon i studio, men det også tilbys helhetlig kursing i blant annet låtskriving, egen-distribusjon, markedsføring og grafisk design ift. coverart, og uttrykk som gruppe. Alt sees etter preferanse og modenhet blant deltakerne. Deltakerne vil deles i grupper, band, og jobbe kollektivt frem mot et mål, rettere sagt en utgivelse av et eller annet slag. Mestringsfølelse er i vårt søkelys. Lære av egne feil og forbedre dem. Kurset holdes av 3 stk. studenter i starten på 20 årene som er hjemme på ferie. 

Tid/oppmøtested:

27. juni-1. juli kl. 16-19, Torvastad skole og kultursenter 

Passer for aldergruppa:

14 år og oppover

Antall plasser:

15

Kontaktperson:

Vegard Fossum 
vefo@karmoy.kommune.no 
Telefon: 920 33 300 

Påmelding:

Stengt

KIL Sommercamp (fullbooket)

Tilbyder:

Kopervik IL

KIL Sommercamp er en aktivitets-, idretts- og e-sport-camp. Vi benytter oss av flotte turområder i nærmiljøet, eget idrettsanlegg, kommunale fasiliteter, samt e-sport på vårt eget klubbhus. Målet er at hver dag skal ha både en aktivitetsdel og en e-sport-del.

Tid/oppmøtested:

4.-8. juli kl.09.00-15.00, Åsebøen stadion

Passer for aldergruppa:

8-12 år

Antall plasser:

35

Kontaktperson:

Anders Holgersen
dagligleder@kopervikidrettslag.no
Telefon: 450 72 472

Påmelding:

Stengt

E-sportsommer på Avaldsnes (fullbooket)

Tilbyder:

Avaldsnes E-sport

Avaldsnes allianseidrettslag tilbyr e-sportuker for barn og unge under Sommergøy 2022. Det blir strukturert treningsopplegg med litt teori, mye spilltrening og litt utendørsaktivitet. Deltakerne får frokost, lunsj og smoothie hver dag. Karl Johan Kallevik som er en av trenerne i Avaldsnes e-sport har spilt profesjonelt på det svenske laget “Ninja’s in Pyjamas” og vil fortelle om hvordan det er å være profesjonell e-sportsutøver.

Tid/oppmøtested:

27. juni-1. juli kl. 08-15, Avaldsnes e-sport (Kong Augvalds veg 8b)
4.-8. juli kl. 08-15, Avaldsnes e-sport

Passer for aldergruppa:

8-18 år

Antall plasser:

12 pr. uke

Kontaktperson:

Per Ejnar Thomsen
e-sport@avaldsnes.no
Telefon: 959 77 724

Påmelding:

Stengt

Sjonglering med flaks

Tilbyder:

Flaks sjongleringsgruppe

Lær og sjonglere med sjongleringsballer, Flowersticks, Diabolo, Kjegler, sjonglerings-skjerf ++. Instruktørene fra Flaks har årevis med erfaring i å lære vekk sjonglering, samt å lage forestillinger/innslag med det elevene lærer i løpet av uken

Tid/oppmøtested:

27. juni-1. juli kl.10-15, Kopervik kulturhus (Blackboxen)

Passer for aldergruppa:

6. klasse og oppover

Antall plasser:

30 pr. gruppe

Kontaktperson:

Lars A Tønnessen
atlars@gmail.com
Telefon: 913 28 286

Påmelding:

Stengt

Kolnes IL Ferieklubb (fullbooket)

Tilbyder:

Kolnes IL

Samme opplegg som vi hadde i fjor. Kolnes IL Ferieklubb skal arrangeres på idrettsanlegget vårt onsdag 22.juni til fredag 01.juli. Vi skal ha 20 ungdommer som instruktører og lage forskjellig opplegg hver dag. Ungdommene får lønn for jobben. Foreløpig plan (kan bli endringer):
22.06 Onsdag: kick-off
23.06 Torsdag: idrettsdag
24.06 Fredag: rebusdag
27.06 Mandag: e-sport og aktiviteter
28.06 Tirsdag: e-sport og aktiviteter
29.06 Onsdag: fotballskole
30.06 Torsdag: “Barna velger!”
01.07 Fredag: avslutning på Aksnesstranda

Alle dagene, unntatt kick-off, rebusdag, fotballskole og avslutning kan deltakerne melde seg på ulike aktiviteter. Her vil vi kombinere forskjellige aktiviteter som gjør det attraktivt for flest mulig.

Tid/oppmøtested:

22.-24. juni kl. 10-14 Kolnes Idrettspark
27. juni-1. juli kl. 10-14 Kolnes Idrettspark

Passer for aldergruppa:

De som har gått i 1.-7. klasse i skoleåret 2021-2022 (fødselsår 2009-2015)

Antall plasser:

100

Kontaktperson:

Bjørn Magne Ådnesen
post@kolnesil.no
Telefon: 934 58 288

Påmelding:

Stengt

Kokkekurs for barn (fullbooket)

Tilbyder:

Margit Vea + Smaksans

Bærekraftig og smakfull tradisjonsmat fra hele verden. Hva er typisk for kostholdet der vi bor? Mattradisjoner og hvordan det påvirker helsen vår. Vi kjører samme program alle fire ukene, 5 ulike land og retter hver uke. Dette året – Midtøsten (Syria) – Samosa og Taboli – Øst-Europa – suppe/gryte, små pannekaker – Sør-Europa (Spania)- tapas – Mellom Amerika – Taco fra grunnen av – Norge – vi besøker en gård hvis mulig og lager mat av det vi får høstet.

Tid/oppmøtested:

22.-24. juni (Margit), kl.9-14, Skudenes ungdomsskole 
22.-24. juni (Cecilie), kl.10-15, Åkra ungdomsskole 
27.-1. juli (Cecilie), kl.10-15, Åkra ungdomsskole 
04.-08. juli (Cecilie), kl.10-15, Stangeland ungdomsskole 

Passer for aldergruppa:

7-9. Klasse (Margit) og 7-15 år (Cecilie). 

Antall plasser:

15 pr. kurs

Kontaktperson:

Margit Vea
margit@margitvea.no
Telefon: 482 59 233

Påmelding:

Stengt

Sommerparty & grillchill (fullbooket)

Tilbyder:

Forandringshuset Kopervik / Kopervik kulturhus

Ungdommen møter hver dag opp på Forandringshuset i Kopervik. Første dag er bli kjent og slappe godt av med div spill. Andre dag blir utekonsert ved Kopervik Kulturhus med hengekøyer, foodtruck, klatrestativ, vannlek og flere overraskelser. De to siste dagene blir vi transportert til nærliggende strand og har en egen strandfest med dj, mat/grilling og kjekke aktiviteter. Hver dag avsluttes på Forandringshuset med kule konkurranser. 

Tid/oppmøtested:

29. juni kl.12-17, Forandringshuset Kopervik
30. juni kl.14-18, Forandringshuset Kopervik
1.-2. juli kl.16-21, Forandringshuset Kopervik

Passer for aldergruppa:

12-18 år

Antall plasser:

25 pr. dag

Kontaktperson:

Alf Wold
alwo@karmoy.kommune.no
Telefon. 926 60 170

Påmelding:

Stengt

3D-print workshop (fullbooket)

Tilbyder:

Biblioteket

Har du lyst til å lære hvordan en kan lage egne 3D-figurer som kan skrives ut på bibliotekets 3D-printere? I workshopen blir det mulighet for å skrive ut en nøkkelring eller et bokmerke. Har du andre figurer som du vil 3D-printe lærer du også hvordan du senere kan få skrevet ut disse.

Tid/oppmøtested:

Onsdag 22. juni kl. 12-14, Hovedbiblioteket i Kopervik
Torsdag 23. juni kl. 12-14, Hovedbiblioteket i Kopervik
Fredag 24. juni kl. 12-14, Hovedbiblioteket i Kopervik

Passer for aldergruppa:

22.-23. juni: 10-13 år og 24. juni 14-18 år

Antall plasser:

10

Kontaktperson:

Kristin Milje
krmi@karmoy.kommune.no

Påmelding:

Stengt

Lag en t-skjorte (fullbooket)

Tilbyder:

Biblioteket

Bli med oss å lag din egen t-skjorte. Vi har mange kule trykk og mønster du kan feste på t-skjorten. Eller du kan klippe ut ditt eget. Kom og vær kreativ i et par timer med oss. Alle vil få en t-skjorte hver.

Tid/oppmøtested:

Mandag 27. juni kl. 12-14, Hovedbiblioteket i Kopervik
Onsdag 29. juni kl. 12-14, Hovedbiblioteket i Kopervik
Torsdag 30 juni kl. 12-14, Hovedbiblioteket i Kopervik

Passer for aldergruppa:

6-13 år

Antall plasser:

10 pr. dag

Kontaktperson:

Tonje Salte Thorsen
tst06@karmoy.kommune.no

Påmelding:

Stengt

Gøy med sjakk

Tilbyder:

Biblioteket

Velkommen til en enkel sjakkturnering for barn/unge fra 10-18 år. Det vil også bli sjakknøtter å bryne seg på. Bindende påmelding.

Tid/oppmøtested:

Tirsdag 28. juni kl. 14-16, Hovedbiblioteket i Kopervik

Passer for aldergruppa:

10-18 år

Antall plasser:

36

Kontaktperson:

Tonje Salte Thorsen
tst06@karmoy.kommune.no

Påmelding:

Stengt

Perleverksted (fullbooket)

Tilbyder:

Biblioteket

Gøy med perler! Lage smykker, bilder eller figurer ved hjelp av plastikkperler. Perlene kan strykes sammen slik at de danner et bilde eller tres på en snor og lage smykker. Eller kanskje du vil lime sammen og lage en figur?

Tid/oppmøtested:

Fredag 24. juni kl. 10-12, Hovedbiblioteket i Kopervik
Fredag 1. juli kl. 12-14, Hovedbiblioteket i Kopervik
Fredag 8. juli kl. 12-14, Hovedbiblioteket i Kopervik

Passer for aldergruppa:

6-13 år

Antall plasser:

15 pr. dag

Kontaktperson:

Kristin Milje
krmi@karmoy.kommune.no

Påmelding:

Stengt

#Leseyoga

Tilbyder:

Biblioteket

Har du lyst til å være med på #leseyoga? Vi skal ha en liten økt med helt enkel yoga for å slappe skikkelig av, og så leser vi en god novelle og snakker om hvordan den oppleves. Du trenger ikke forberede noe, og du trenger heller ikke delta aktivt, du kan velge å bare lytte til fortellingen. Jeg lover deg at vi skal ha en fin stund sammen.

Tid/oppmøtested:

Onsdag 29. juni kl. 13-14.30, hovedbiblioteket i Kopervik

Passer for aldergruppa:

13-16 år

Antall plasser:

10 pr. dag

Kontaktperson:

Ragnhild Kjøllmoen Aarø
rkj@karmøy.kommune.no

Påmelding:

Stengt

Origamiverksted (fullbooket)

Tilbyder:

Biblioteket

Har du lyst å lære å brette nye figurer av ark eller kanskje lære bort til andre de figurene du kan? Kom å bli med på origamiverksted!

Tid/oppmøtested:

Torsdag 7. juli kl. 12-14, hovedbiblioteket i Kopervik

Passer for aldergruppa:

9-13 år

Antall plasser:

10

Kontaktperson:

Kristin Milje
krmi@karmoy.kommune.no

Påmelding:

Stengt

Stop motion-animasjon

Tilbyder:

Biblioteket

Her kommer vi til å lage et kort storyboard og deretter en kort stop-motion animasjon med plastelina og papir.

Tid/oppmøtested:

Mandag 4. juli kl. 12-14, hovedbiblioteket i Kopervik

Passer for aldergruppa:

14-18 år

Antall plasser:

4

Kontaktperson:

Bjørn Erik Nordås
ben01@karmoy.kommune.no

Påmelding:

Stengt

Musikkproduksjon

Tilbyder:

Biblioteket

I denne workshopen lærer vi helt grunnleggende teknikker innen musikkproduksjon og fokuserer mest på å utforske lyder og effekter for å ha det gøy med Ableton Live.

Tid/oppmøtested:

Tirsdag 5. juli kl. 12-14, hovedbiblioteket i Kopervik

Passer for aldergruppa:

14-18 år

Antall plasser:

4

Kontaktperson:

Bjørn Erik Nordås
ben01@karmoy.kommune.no

Påmelding:

Stengt

Podcast i studio

Tilbyder:

Biblioteket

I denne workshopen lærer vi hvordan podcast kan struktureres, litt om det tekniske, og til slutt spiller vi inn en podcast i studio.

Tid/oppmøtested:

Onsdag 5. juli kl. 12-14, hovedbiblioteket i Kopervik

Passer for aldergruppa:

14-18 år

Antall plasser:

4

Kontaktperson:

Bjørn Erik Nordås
ben01@karmoy.kommune.no

Påmelding:

Stengt

Bilder fra 2021

1200 barn og unge fikk plass på Sommergøy i 2021. Det var høy grad av mestring, trivsel og glede for fornøyde deltakere.

Andre sommeraktiviteter

Endelig er vi tilbake til normalsommer – med kalenderen full av festivaler, arrangement og ikke minst; godt vertskap som ønsker velkommen! Få en oversikt over hva som skjer i sommer her.

Ønsker du en åpen møteplass med mulighet for ulike aktiviteter, besøk Skattkammeret i Kopervik. Her kan du også låne diverse utstyr for en aktiv og morsom sommerferie. Sjekk deres åpningstider på facebooksiden deres.  

På frilager.no kan du låne kanoer til en billig penge, både på Lindøy og Gofanesstranda i Kopervik. Du kan også leie annet friluftslivsutstyr på frilager.no.  

Ha en riktig god sommer med mange positive opplevelser i Karmøy! 

Informasjon til aktivitetstilbydere

Kommunen ønsker å samarbeide med frivillige lag og foreninger, private aktører og andre om aktivitetene. Det er innvilget inntil 1,5 millioner til Sommergøy 2022. De som ønsker å tilby aktiviteter under Sommergøy 2022 må sende en søknad her.

Sommergøy 2022 skjer fortrinnsvis 22. juni til 8. juli (uke 25, 26 og 27), men andre tidspunkter kan vurderes hvis det er andre behov.

I år har tilbyderne selv ansvar for påmelding og ventelister. Det anbefales påmelding via nettskjema eller lignende. Hvis ikke kan e-post benyttes. Ta kontakt med avdeling for folkehelse om det trengs veiledning.

Midlene kan brukes til:

  • aktivitet for barn og unge
  • sommerjobb for ungdommer for å drifte aktiviteten
  • kostnader i forbindelse med eksempelvis forsikring av deltakerne

For Karmøy kommune er det viktig at sårbare barn og unge får plass på årets Sommergøy. Det kan være i aktiviteter eller sommerjobb. Dette vil vi samarbeide med tilbyderne om.

Søknadsfrist er 31. mars 2022

  • Ettersend bilde (bildet blir lagt ut på våre nettsider) og budsjett til folkehelse@karmoy.kommune.no
  • Forsikring for deltakere og politiattest for aktivitetsledere må være på plass før aktiviteten kan starte (tilbyderne har ansvar for å oppbevare dokumentasjonen på en forsvarlig måte)

De som får innvilget søknad vil få mer informasjon etter hvert. Det jobbes blant annet med lovkrav i forhold til personvern, rutiner for å fange opp sårbare barn og unge, og rutiner for ventelister.

Kontakt

Kontaktpersoner avdeling for folkehelse:

e-post: folkehelse@karmoy.kommune.no

  • Frivillighetskoordinator: Roy Tørring, 401 59 935
  • Folkehelsekoordinator: Reidun K. Dahl Kristiansen, 482 47 996
  • SLT-koordinator: Siri Merete Alfheim, 992 50 078