Solheimtunet i Skudeneshavn er ute på anbud

Karmøy kommune gikk like før påske ut med forespørsel om anbud for å få bygget seks omsorgsboliger like ved det nye omsorgssenteret i Skudeneshavn, tidligere Skudenes bu- og behandlingshjem.

Planen er byggestart av Solheimtunet i sommer og ferdigstillelse før sommeren neste år.

De nye omsorgsboligene skal bygges av kommunen, men de skal videreselges til brukerne og driftes som et borettslag som eies og forvaltes av andelseierne. Prosjektet har en ramme på 26,5 millioner kroner inklusiv merverdiavgift. Bygget skal inneholde seks leiligheter, to rom for fellesopphold, tilrettelagte fellesarealer, rom for personalbase og carporter. Bygget har et bruksareal på omkring 750 kvadratmeter fordelt på to etasjer og det skal opparbeides fine utendørs oppholdsarealer.

Velegnet for lokale entreprenører

– Dette er et flott prosjekt som er vel egnet for lokale entreprenører å konkurrere om, sier prosjektleder Tor- Einar Sandvik i Karmøy kommune. Kommunen ber om totalentreprise for arbeidet. Sandvik er spent på hvor mange som vil levere anbud. Omsorgsboligene vil passe fint inn i miljøet med det nye omsorgssenteret som er under oppføring i Skudeneshavn.