Slik blir det nye Olena Bybad i Skudeneshavn

Et kjapt prosjekt med et godt samarbeid mellom lokalt næringsliv, foreninger og kommunen vil Andersen brygga bli et av de vakreste bybadene i landet.

Med noen enkle grep vil det åpnes for en helt ny og spennende bruk av dette flotte byrommet. – Dette er et eksempel at vi på kort tid får til å skape en god og sosial møteplass midt i byen, sier varaordfører Alf Magne Grindhaug.

Arkitekttegningene var på plass forrige uke, og før helgen kom siste godkjenning fra Riksantikvaren, og da var det bare å sette i gang. Det er Vill Arkitektur som har designet Bybadet, og har hatt bærekraft som et førende prinsipp for løsningsforslaget.

På området skal det bygges rundt 300 kvadratmeter med trevirke. Det vil være pyramider på toppen som skal fungere som sitteplasser eller for soling, og også benker vil komme på plass.

Byrommet strekker seg ut over kommunens tomt, og prosjektets høye tempo har krevd et nært samarbeid med lokale krefter. At det blir Bybad så raskt, mindre enn tre uker fra ide til byggestart er at ideen var så sjelden og interessant.

Kommunen har til hensikt å være en proaktiv samfunnsutvikler sammen med innbyggerne, privat næringslov, organisasjoner og lag for å jobbe mot et mer bærekraftig og inkluderende samfunn.

Bybadet blir oppkalt etter Bade-Olena som drev badehus i Søragadå i forrige århundre. I år er det hundre år siden hun døde, og nå vil hun bli hedret med nytt bybad. Prosjektet ser for seg åpning allerede 17. juli.

Kommunen skal rullere sin samfunnsdel i kommuneplanen, og legger FNs bærekraftsmål til grunn for alt sitt virke. Som visjon for arbeidet har politikerne valgt visjonen: Sammen skaper vi en bærekraftig og inkluderende kommune.

By- og samfunnsutvikler Vigleik Winje så ganske tidlig at dette var en perle, og her kommer vi til å lage Norges vakreste bybad, sier han.