Signe-Lill er ny leder for Helsestasjons- og skolehelsetjenesten

Sist oppdatert 26. mai 2020 07:42

Avdelingsleder Signe-Lill D. Hinderaker har lang erfaring fra helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

Signe-Lill D. Hinderaker ble tilsatt som avdelingsleder for Helsestasjons- og skolehelsetjenesten i en krevende tid. Som mange andre kommunale tjenester ble de sterkt berørt av koronapandemien. Tilbudet og driften ble på kort tid lagt om, og flere av de ansatte har gjort en uvurderlig innsats i blant annet kritiske funksjoner som koronatelefonen, prøvetaking og smittesporing. I tillegg ble helsestasjonen på Åkra tatt i bruk som luftveislegevakt og tilbudet her ble midlertidig flyttet til Kopervik. Nå skal Helsestasjons- og skolehelsetjenesten i størst mulig grad finne tilbake til normalen.

Det er en bekymring i samfunnet for at flere barn og unge har fått det ekstra vanskelig i koronatiden. I tillegg til å komme ajour med vaksiner og andre helsetilbud er det også viktig å gi barn og unge tilbud om samtaler. Det vil trolig være krevende for den nye avdelingslederen og de ansatte i Helsestasjons- og skolehelsetjenesten også i tiden som kommer.

Den nye avdelingslederen har lang erfaring som helsesykepleier i Karmøy kommune og har et stort engasjement og pågangsmot. Signe-Lill har tilleggsutdanning innen psykisk helse barn og unge og pedagogikk. Hun startet i den nye stillingen 1. mai.

Helsestasjon- og skolehelsetjenestens tilbud

Helsestasjon og skolehelsetjenesten er et gratis lavterskeltilbud for barn, unge og gravide i kommunen, og består av:

Karmøy kommune har følgende helsestasjoner

Skudeneshavn helsestasjon
Nylundsbakken 2
4280 Skudeneshavn

Åkra helsestasjon og Helsestasjon for ungdom (HFU)
Engvegen 2
4270 Åkrehamn

Kopervik helsestasjon
Kopparen Kjøpesenter
4250 Kopervik