Se fyrverkeri hjemmefra på nyttårsaften

Karmøy kommune ønsker deg og dine et riktig godt nytt år. Samtidig ber vi alle om å se nyttårsfyrverkeriet fra eget hjem. Det aller viktigste nyttårsløftet vi kan gi hverandre er å unngå folkeansamlinger for å hindre smittespredning.


Dette betyr at du kan se årets fyrverkeri fra stue- eller bilvinduet, eller utenfor egen bolig. I følge de nasjonale retningslinjene kan du være sammen med flokken din og kose deg, men ikke søk til by eller tettsted for å dele forventning til det nye året. Det kan bli krevende for mange dersom vi ved inngangen til det nye året får en oppblomstring av smitte.

Tidligere år er det arrangert felles oppskytning av fyrverkeri flere steder på Haugalandet. Dette er et fint tiltak, men i år må det foregå uten publikum til stede ved selve  oppskytingsstedet. Dersom flere hundre møtes for å se fyrverkeri er dette er stor risiko for smittespredning og vil være svært uoversiktelig i forhold til smittesporing. Det er strenge krav til smittevernstiltak dersom større grupper samles. Det skal være en ansvarlig arrangør som kontrollerer at maksimalt 200 personer er til stede, alle navn skal registreres og det må opprettholdes en meter avstand. Reglene er forskriftsfestet.

Fyrverkeri med egen flokk
Haugaland brann og redning gir deg gode råd for sikker bruk av fyrverkeri.