Registrer positiv hurtigtest!

Personer som er fullvaksinerte trenger ikke lenger bekrefte en positiv hurtigtest med PCR-test (tatt på koronasenteret). Men de må registrere digitalt at de har testet positivt. Her kan du se hvordan.

Du som har fått oppfriskingsdose (boosterdose) eller har fått to vaksinedoser og hatt covid-19 i løpet av de siste tre månedene, bør ikke lenger ta PCR for å bekrefte positivt resultat av en hurtigtest.

Det er nå stor belastning på test- og analysekapasiteten hos kommunene og på laboratoriene. For ikke å øke belastningen ytterligere, er det viktig at du ikke tar PCR hvis du ikke har behov for det.

Hvis du er i en av gruppene under, ta kontakt med kommunen for å få tatt PCR (eller annen test) for å bekrefte resultatet av hurtigtest:

* Barn opp til 16 år (på grunn av vaksine)

  • Uvaksinerte
  • Personer i risikogrupper
  • Personer som ikke har fått tre doser og trenger koronasertifikat

Har du symptomer, ta en hurtigtest

Helsedirektoratet anbefaler at alle med symptomer på covid-19 tar en hurtigtest. Du får gratis hurtigtest fra kommunen hvis du har symptomer hurtigtester deles ut flere steder i kommunen. Les mer på kommunens koronaside.

Registrering av positivt resultat på hurtigtest

Hvis du får positivt resultat på hurtigtest (testen viser at du har covid-19) ber vi om at du registrerer det her. Her kan du lese mer om hvordan dette foregår.

Om hurtigtest og sikkerhet

Positive resultater av hurtigtester er meget sikre. Hvis testen viser at du er smittet, kan du regne med at det er riktig.

Det er ingen smittvernfaglig grunn til å ta en ny test for å bekrefte positivt resultat av en hurtigtest.