Øystein Folkedal fikk årets Drømmestipend

Drømmestipendkroner oppfyller kulturdrømmer for jazzpianisten fra Avaldsnes. Øystein Folkedal fikk utdelt stipendet på kr 15 000 av ordfører Jarle Nilsen under Karmøy kulturskoles årlige pop, rock og jazzkonsert.

-Jeg ønsker til neste år å kunne studere utøvende jazz ved et av konservatoriene/universitetene i Norge. En jazzutdanning tror jeg vil kunne gi meg en stor variasjonsbredde innen stilart og musisering. Noe av det kjekkeste jeg vet er å samspille med andre musikere og å skape musikk i øyeblikket. Ved å studere jazz ved et universitet vil jeg få musikervenner på et høyt nivå som jeg ofte kan samspille med. Målet mitt er at jeg skal kunne leve av å være utøvende musiker. Ikke nødvendigvis innen jazz, men en allsidig musiker som kan brukes til jazz, teater, musikal eller gospel, sier Øystein Folkedal.

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Håpet er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange kulturutøveres drømmer. 100 heldige vinnere har fått beskjed om at de  får 15.000 kroner hver til å oppfylle drømmene sine.