Om rus og psykisk helse for over 300 elever

Torsdag fikk Karmøy kommune et hyggelig besøk av filmskaper Jesper Kolstad Rødseth og alkovett-organisasjonen Av-og-til.

To runder med filmvisning av den sterke dokumentaren «Kjære pappa» og panelsamtale nådde til sammen over 300 elever fra Åkrehamn og Kopervik videregående skole. I panelsamtalen stilte, foruten Jesper Rødseth selv, Av-og-til, helsesykepleiere, psykisk helseteam og kommunepsykolog til viktig og fin samtale om psykisk helse og rus.

Ungdommene fikk også informasjon om hvor de kan henvende seg om de trenger noen å snakke med og Helsestasjon for ungdom (HFU) informerte om det de kan tilby.

Opplegget har fått gode tilbakemeldinger og ble gjennomført på kinoen i Kopervik hvor alle elevene fikk servert lunsj. SLT-koordinator Siri Merete Alfheim tilrettela dagen.

I paneldiskusjon om psykisk helse (foran fra venstre): Marion Kristine Gustavsen, Sølvi Osen Christensen, Anne Katrine Bachmann, Jesper Kolstad Rødseth og Charlotte Nordahl Liestøl. Bak: Siri Merete Alfheim og Marte Sletten