Nye kommuneleger er ansatt

Siri Kristiansen er ansatt som ny kommuneoverlege i Karmøy kommune. Kristiansen begynner i jobben 1. november. I tillegg er Eva Biringer ansatt som kommunelege i 40 prosent stilling.

Etter en lengre rekrutteringsperiode har Karmøy kommune nå ansatt ny kommuneoverlege og ny kommunelege.

Siri Kristiansen er ansatt som ny kommuneoverlege i Karmøy kommune.

Ny kommuneoverlege

Siri Kristiansen(39) er opprinnelig fra Vesterålen. Hun har bred medisinsk erfaring og er spesialist i allmennmedisin. Kristiansen arbeidet som fastlege på Avaldsnes før hun gikk til spesialisthelsetjenesten. Nå arbeider hun på sykehus i Nord-Norge. Hun skal bo i Karmøy kommune – og har bodd her flere år tidligere.

-Jeg ser frem til å jobbe som kommuneoverlege i Karmøy kommune, sier Siri Kristiansen. Hun har et bankende hjerte for samfunnsmedisinske oppgaver og gleder seg til mange nye og spennede oppgaver.

-Jeg håper å bidra til at vi som kommune arbeider systematisk og målrettet for at Karmøy kommune fortsatt skal være en god plass å vokse opp, bo og leve, sier den nytilsatte kommuneoverlegen.  Hun synes Karmøy kommune har gjort en fremragende innsats under pandemien og påpeker at det står respekt av det arbeidet som tidligere kommuneoverlege og smittevernlege har gjort.

-Dette arbeidet vil jeg forsøke å videreføre på en god måte, sier Kristiansen. Hun skal lede et større kommunalt medisinsk team bestående av kommunelege Eva Biringer, smittevernlege Elisabeth Ertvaag og medisinskfaglig rådgiver Deniz Tekin.

Ny kommunelege

Eva Biringer (51) er ansatt som kommunelege i Karmøy kommune i 40 prosent stilling. Biringer har dokorgrad fra Universitetet i Bergen og har bred erfaring fra psykisk helsevern og fra forskning innen både helsetjeneste og befolkningsbaserte studier. 

Eva Biringer er ansatt som kommunelege i Karmøy kommune.

Den erfarne og allsidige stordabuen er snart ferdig med sin spesialistutdanning som samfunnsmedisiner. I Karmøy kommune er hun ansatt i folkehelseavdelingen og vil ha tett samarbeid med både smittevernlege og kommuneoverlege.

-Jeg gleder meg til å arbeide i kommuneadministrasjonen, sier Biringer. Hun vil bidra med både forskningskompetanse og nyttig erfaring fra psykisk helsevern. Kommunelegen har arbeidet i Helse Fonna siden 2006 og vil fortsette der i delt stilling. Hun skal bidra med oversikt og analyse av helsetilstanden i befolkningen og bidra til god samhandling mellom den kommunale helse- og omsorgstjenesten og spesialisthelsetjenesten.

Det vil også bli oppgaver for den nye kommunelegen innen kartlegging, forskning, fag- og kvalitetsutvikling og undervisning.