Ny smittevernlege

Elisabeth Ertvaag er ansatt som ny smittevernlege i Karmøy kommune. Hun starter i 40 prosent stilling den 11. mai. Kommunen fortsetter rekrutteringsarbeidet etter kommuneoverlege.

Elisabeth Ertvaag er ny smittevernlege i Karmøy kommune.

-Det er svært gledelig at vi har tilsatt ny smittevernelege, sier stabssjef Øystein Daviknes Hagerup. Det har vært en lengre prosess for å erstatte tidligere smittevernleger Martin Eikrem og Neli Andreeva Kolarova.

Smittevernlegen i kommunen skal utføre alle oppgaver som følger av lov og forskrift for forebygging og tiltak for vern av smittsomme sykdommer. Ertvaag blir medisinskfaglig rådgiver for kommunen innen ansvarsområdet. Hun skal bidra til videreutvikling av gode systemer og rutiner for samarbeid og samhandling.

-Jeg gleder meg til å ta ta fatt på arbeidet som smittevernlege. Dette er et interessant fagområde som jeg ser frem til å fordype meg i. Jeg ønsker å bidra i det kommunale arbeidet, sier Ertvaag. Hun arbeider til daglig som fastlege ved Haugaland Medisinske senter på Norheim. Der vil hun fortsette sitt arbeid som fastlege, i tillegg til oppgaven som smittevernlege.