Ny råd- og veiledningstelefon: Rask psykisk helsehjelp for voksne

Sist oppdatert 27. mars 2020 14:24

Grunnet den ekstraordinære situasjonen vi står overfor har Karmøy kommune opprettet ny råd og veiledningstelefon i regi av tjenesten Rask psykisk helsehjelp.

Mange innbyggere kan oppleve økt strev i forhold til egen psykisk helse i den situasjonen vi er i nå. Mange er for eksempel blitt sosialt isolerte, noen kan oppleve å være engstelige og/eller erfare økt stress av forskjellige grunner. Familier må forholde seg til hverandre på andre måter enn det de er vant med.

Dersom du er over 18 år og trenger råd og veiledning knyttet til psykisk helse i forbindelse med pandemien, kan du ta kontakt på telefon 903 66 141. Telefonen er bemannet av ansatte i Rask psykisk helsehjelp hverdager kl. 09-11 og 12-14. Dersom du ikke får svar, er sannsynligvis noen andre foran deg i køen. Send oss da gjerne en sms, så ringer vi deg tilbake.

Coronaviruset – se egen temaside

Vi kan dessverre ikke svare deg på medisinske spørsmål om virussmitte og pandemi. Henvendelser som omhandler spørsmål om coronaviruset, må rettes til legetjenesten eller kommunens coronatelefon. Se nærmere informasjon på kommunens temaside om corona.

Familieliv i coronatid

Barneverntjenesten i Karmøy ønsker har samlet gode råd for å ivareta familien på best mulig måte i situasjonen vi er i på en egen nettside. Her er det bl.a. flere gode råd og tips om ulike hjelpetelefoner for barn og voksne.

Barn og unge

Dersom du har spørsmål knyttet til barns psykiske helse kan du ta kontakt med PPT sin rådgivningstjeneste på telefon 947 95 471.

Det er også mulig å ringe helsestasjonene eller å benytte nasjonale hjelpetelefoner og chattetjenester:

• Helsestasjon for ungdom i Karmøy: Trenger du noen å snakke med? Eller er det noe du lurer på? Vi har åpent for telefon-konsultasjoner mandag-fredag fra kl. 9-15. Det er bare til å sende SMS, så ringer vi deg opp igjen. Mob: 918 35 160. Om foreldre eller elever på barneskolen har spørsmål eller trenger veiledning kan en kontakte Norheim, Kopervik eller Skudeneshavn helsestasjon.
  • Andre hjelpetelefoner og chattetjenester for barn og unge
  • Hvordan snakke med barn og unge om corona – Helsenorge.no (lenke)