Ny råd- og veiledningstelefon: Rask psykisk helsehjelp for voksne

Grunnet den ekstraordinære situasjonen vi står overfor har Karmøy kommune opprettet ny råd og veiledningstelefon i regi av tjenesten Rask psykisk helsehjelp.

Mange innbyggere kan oppleve økt strev i forhold til egen psykisk helse i den situasjonen vi er i nå. Mange er for eksempel blitt sosialt isolerte, noen kan oppleve å være engstelige og/eller erfare økt stress av forskjellige grunner. Familier må forholde seg til hverandre på andre måter enn det de er vant med.

Dersom du er over 18 år og trenger råd og veiledning knyttet til psykisk helse i forbindelse med pandemien, kan du ta kontakt på telefon 903 66 141. Telefonen er bemannet av ansatte i Rask psykisk helsehjelp hverdager kl. 09-11 og 12-14. Dersom du ikke får svar, er sannsynligvis noen andre foran deg i køen. Send oss da gjerne en sms, så ringer vi deg tilbake.

Coronaviruset – se egen temaside

Vi kan dessverre ikke svare deg på medisinske spørsmål om virussmitte og pandemi. Henvendelser som omhandler spørsmål om coronaviruset, må rettes til legetjenesten eller kommunens coronatelefon. Se nærmere informasjon på kommunens temaside om corona.

Familieliv i coronatid

Barneverntjenesten i Karmøy har samlet gode råd for å ivareta familien på best mulig måte i koronasituasjonen på en egen nettside. Her er det også informasjon om ulike hjelpetelefoner for barn og voksne.

Barn og unge

Dersom du har spørsmål knyttet til barns psykiske helse kan du ta kontakt med PPT sin rådgivningstjeneste på telefon 947 95 471. Hjelpetelefonen er åpen fra 9 til 11 og 12 til 14 hverdager.

Det er også mulig å ringe helsestasjonene eller å benytte nasjonale hjelpetelefoner og chattetjenester:

• Helsestasjon for ungdom i Karmøy: Trenger du noen å snakke med? Eller er det noe du lurer på? Åpent for telefon-konsultasjoner (hverdager) mandag-fredag fra kl. 9-15. Du kan også sende SMS, så blir du ringt opp igjen. Mob: 918 35 160.

• Helsestasjon og skolehelsetjeneste: Har du som forelder noe du tenker på eller bekymrer deg over i forhold til barnet ditt? Da kan du på hverdager ta kontakt med helsestasjonene for å få veiledning over telefon (det er kun Åkra helsestasjon som for tiden holder stengt):
    Skudenes helsestasjon:  52 81 14 20
    Kopervik helsestasjon: 52 85 75 50