Næring

av admin sist endret 14.07.2011 - 09:24
Næringslivet i Karmøy har et ledende innovasjonsmiljø, med vekst, god inntjening og solide bedrifter. Karmøy og regionen har et differensiert næringsliv med sterk petromaritim- og energiklynge.

LOS Categories

Karmøy kommune har over 40.000 innbyggere og er Nord-Rogalands største og Rogalands tredje største kommune. Regionen består av ni kommuner med Haugesund som den største byen. I Karmøy finner du byene Kopervik, Åkrehamn og Skudeneshavn.

Næringslivet i Karmøy har et ledende innovasjonsmiljø, med vekst, god inntjening og solide bedrifter. Karmøy og regionen har et differensiert næringsliv med sterk petromaritim- og energiklynge. Hydro, Gassco og Solstad Offshore ASA er noen av tungvekterne, med en underskog av små og store leverandørbedrifter. Vi er også sterkt voksende innen fornybar energi med verdens første flytende havvindmølle HyWind i spissen. Vi har også et innovasjonsmiljø i regionen som gir oss en tetposisjon i industriell nyskapning.

På næringslivets egne premisser

Karmøy ønsker at den langsiktige styrkning av næringsgrunnlaget skal skje på næringslivets egne premisser. I fellesskap med næringslivet har kommunen stiftet Karmøy omstillingsselskap AS med ansvaret for gjennomføring av den ekstraordinære satsningen med å utvikle nye lønnsomme arbeidsplasser og utvikle en bredere, mer robust og markedsrettet næringsstruktur i kommunen og regionen. Næringslivet er samlet majoritetseiere i selskapet. Selskapet er eid 66 % av lokalt næringsliv.

Selskapet skal være med å skape en kultur for næringsutvikling preget av vekst, kompetanse, innovasjon og lønnsomhet ved å initiere og koordinere næringsfremmende tiltak. Selskapet har som oppgave å bidra til å utvikle næringslivet slik at det blir skapt flere lønnsomme arbeidsplasser både i eksisterende næringsliv og gjennom nyetableringer.

Sørvestlandets beste vekstskaper

Næringslivet i Karmøy fremhevet seg i 2010 på en rekke områder:

  • Ernst & Young kåret Solstad Offshore ASA og Lars Peder Solstad til sørvestlandets beste vekstskaper. I sin begrunnelse fremhever Ernst & Young at rederiet har utviklet seg til et internasjonalt rederi som er til stede i alle de store og viktige markedene for offshore-industrien i verden.
  • Deloitte kåret brønnintervensjonsselskap DeepWell med hovedkontor på Husøy til Norges tredje raskest voksende teknologiselskap.
  • Dagens Næringsliv rangerte Vest Auto på Bygnes til Nord-Rogalands beste gaselle-bedrift.
  • Finansbladet Kapital tildelte Karmøy sølvplass i den årlige rangeringen av næringsutviklingen i alle byene og kommunene i Norge over 5.000 innbyggere.

Kommunens næringsavdeling

Næringsavdelingen skal være med å skape en kultur for næringsutvikling preget av vekst, kompetanse, innovasjon og lønnsomhet ved å initiere og koordinere næringsfremmende tiltak.

Næringsavdelingen har som oppgave å bidra til å utvikle næringslivet slik at det blir skapt flere lønnsomme arbeidsplasser både i eksisterende næringsliv og gjennom nyetableringer. Karmøy ønsker at den langsiktige styrkning av næringsgrunnlaget skjer på næringslivets egne premisser.

Næringssaker blir behandlet av rådmannen v/rådmannes stab/rådgiver.
Jordbrukssaker blir behandlet av teknisk sjef /fovaltningsavdelingen/jordbrukskontoret.
Skogbrukssaker blir behandlet av teknisk sjef v/driftsavdelingen/skogansvarlig.
Har du spørsmål kan du kontakte servicetorget tlf 52 85 75 10.


Side-alternativer
« November 2018 »
November
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.