Vea sykehjem tar form og Skudenes BBH forbereder flytting

av Kristine Tveit sist endret 26.04.2018 - 11:08
Etterhvert som byggetrinn 2 på Vea sykehjem begynner å bli ferdig, har de ansatte ved Skudenes bu- og behandlingsheim (BBH) begynt å forberede flytting. I september skal alle pasientene og hele personalet inn i et nytt og moderne sykehjem.
Vea sykehjem tar form og Skudenes BBH forbereder flytting

Leder ved Skudenes BBH Judit Nordanger (til venstre) vil inntil nytt tilbud står ferdig i Skudeneshavn være leder for Vea 1. Åshild Koch (til høyre) vil være leder av Vea 2, samt ha et overornet ansvar for sykehjemmet.

Første byggetrinn på Vea sykehjem ble offisielt åpnet for 5 år siden, den 25. april 2013. Trinn 2 bygges sammen med dette. Når del 2 er helt ferdig vil Vea sykehjem være kommunens største med totalt 107 plasser.

Byggingen er i rute, og overtakelse av bygget er satt til månedsskiftet juni/juli. Det vil så bli en fullskala testing med opplæring og prosedyrer, slik at alt skal fungere 100 pst ved innflytting og oppstart i september.

Flytting fra Skudenes BBH - Hva skjer?

I begge avdelingene/etasjene ved Skudenes BBH er det nedsatt flytte- og ryddegrupper som skal forberede flyttingen i september. Foreløpig er bl.a. arkivene gjennomgått og deler av dette er overlevert til kommunens sentralarkiv. Gruppene vil også se gjennom hvilke møbler og utstyr som det er hensiktsmessig å ta med fra Skudenes til Vea. Det har vært informasjonsmøte for pasienter og pårørende om flyttingen og det henger oppslag på avdelingene. I tillegg er det opprettet en egen infoside for flyttingen.

Etter planen skal kommmunestyret ta stilling til konsept for rehabiliteringen av Skudenes BBH den 18. juni. Saken vil først bli behandlet i hovedutvalg helse og omsorg, i hovedutvalg teknisk og i formannskapet.

Det er allerede besluttet at dagavdelingen i Skudenes skal flyttes til alderspensjonatet like ved dagens bu- og behandslingsheim når det blir behov for det.

Det nye sykehjemmet på Vea (bilder tatt i april)

Vea 1 har 46 plasser. Ved ferdigsstilling av trinn 2 vil dette bli omgjort til en ren langtidsavdeling for demente.

Vea 2 vil ha 61 somatiske plasser. I 1. etg. blir det  29 korttidsplasser somatisk (veksel, avlasting og rehabilitering). I 2. etg. blir det 32 langtidsplasser somatisk. Plassene i 2. etg kan bli omdefinerte når det er etablert et nytt tilbud i Skudeneshavn.

2 av rommene er beregnet for pasienter som har et større rehabiliteringsbehov.

Flytting av enkeltpasienter mellom avdelingene vil til enhver tid kunne vurderes ut fra den enkeltes behov.

Bygget blir moderne, med mye lys inne. Det legges vekt på å finne fine farger og møbler. Det er allerede bestilt gardiner og møbler til rommene og fellesarealer. Det satses også på å ta i bruk velferdsteknologi. Her er det bl.a. takheis på alle rom med direkte skinne til baderommene og spyl/tørk-toaletter. Det blir et funksjonelt og godt utstyrt kjøkken, med mindre avdelingskjøkken for lunsjbuffet og kaffiservering. Det innredes treningsrom for beboerne i hver etg. Bruk av et av de mest moderne pasientsikringssystemene i landet muliggjør et åpent sykehjem samtidig som vi sikrer pasientene på en god måte. Vaktrommene vil også bli lyse og fine. Tilkomsten til Vea sykehjem fra Fv 47 Veakrossen er god.

Vea 2 skal i likhet med Vea 1 bli et godt sted - både for de ansatte og de som skal bo her.

Leder ved Skudenes BBH Judit Nordanger vil inntil nytt tilbud står ferdig i Skudeneshavn være leder for Vea 1. Åshild Koch vil være leder for Vea 2 samt ha et overordnet ansvar for hele sykehjemmet. Begge to er svært forventningsfulle til det nye bygget, og veldig spent på flyttingen. Under en omvisning 23. april ble de glade for å se at også deler av kledningen er begynt å komme på plass ved atriumet. Nedenfor er det flere bilder fra omvisningen.

Rom.png
Beboerrommene har store vinduer og er lyse og fine. En av veggene i rommet blir malt i grønntone eller blåtone, slik at ikke alt fremstår som hvitt og sterilt. Her ser vi et rom med grønntone.
Blåfarge.png
På bildet ovenfor ser vi hvordan veggene blir med blåtone. Vi ser også at det gjemmes mange elektriske ledninger bak en tretavle.
Bad.png
Rommene får store og funksjonelle bad med bl.a. spyl/tørk-toalett og heis som letter forflytning av sengeliggende pasienter.
te-kjøkken.png
I korridorene er det egne te-kjøkken som pasienter og pårørende kan benytte.
Treningsrom.png
Det blir store og fine treningsrom for beboerne i hver etasje.
Vindu.png
Noen byggerabeidere har skjært ut et smilefjes i plasten foran et vindu. Dette ser ut til å gjenspeile stemningen på byggeplassen. Her er de ulike delprosjektene i rute, og det planlegges at kommunen skal overta bygget i månedsskiftet juni/juli.
Kjøkken.png
Kjøkkenet er plassert og innredet slik at det blir effektivt og godt for de ansatte å produsere og servere god mat til beboerne. Kjøkkentjenesten vil betjene kjøkkenet større deler av dagen, og de som er ansatt i pleien får mer tid til pasientene. All mat utenom middag produseres på avdelingskjøkkenet.
Utsikt kjøkken.png
Kjøkkenet vil få gode vinduer. Herfra er det mulig å holde et godt overblikk over trafikken til og fra sykehjemmet.
Resepsjon.png
Hovedinngangen vil være felles for begge delene av bygget.
Resepsjon - inne.png
Besøkende til Vea 1 og 2 kan henvende seg i samme resepsjon.
Kantine.png
Kantinen og frisørtilbudet like ved denne vil bli benyttet av beboere og ansatte i begge bygg.
Vaktmester.png
Vea sykehjem blir med utbyggingen et enda større og mer komplekst bygg med bl.a. vannbåren varme. Den blide og effektive vaktmesteren Turid Vedøy ser fram til å få mer å holde styr på. Turid skal flytte lageret og kontoret sitt over i det nye bygget når det er ferdig, men på grunn av ombygging av garderober må hun finne en midlertidig løsning allerede i midten av mai. Undervisningsrommet vil også bli stengt under garderobe-ombyggingen.
Kunst.png
I nærheten av hovedinngangen er det flere fargerike sittegrupper. På en institusjon er det også viktig med kunst. Til byggetrinn 1 ble det kjøpt inn flere bilder av den lokale kunstneren Ann Kristin Ferking. Det vil også bli en minikonkurannse for innkjøp av kunst til byggetrinn 2.
Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Hva skjer etter TV-serien og bokutgivelsene?
16.10.2018 - 19:00
Journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr er mannen bak TV-serien om ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Stedsnavn og bilder fra Veavågen og omegn
17.10.2018 - 19:00
Åse Linda Stava viser bilder. Gratis inngang.
Storhall Karmøy, Veavågen
God mat enkelt og greit
25.10.2018 - 19:00
Rita Hellesund gir tips og forteller om glutenfri og laktosefri ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Kjært og nært - konsert med Celine Lyng
27.10.2018 - 19:30
Familiearrangement med sanger av Celine og kjente coverlåter med ...
Skudeneshavn kulturhus
Ordførerens time på biblioteket
30.10.2018 - 17:00
Kom og ta en prat med ordfører Jarle Nilsen.
Åkrehamn filial, Karmøy kulturhus
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.