Fokus på pasientsikkerhet

av Kristine Tveit sist endret 03.04.2018 - 10:58
På Norheim bu- og behandlingsheim kunne flere avdelinger denne uken markere 70-150 dager uten trykksår. De ansatte er stolte og tilfreds med å ha nådd en milepæl i pasientsikkerhetsprogrammet. Dette betyr mye for den enkelte pasient.
Fokus på pasientsikkerhet

Mottaksavdelingen ved Norheim bu- og behandlingsheim kunne denne uken markere 100 dager uten trykksår.

Mottaksavdelingen ved Norheim bu- og behandlingsheim kunne uka før påske markere 100 dager uten trykksår. Samme sykehjem har også en enhet for øyeblikklig hjelp/lindrende behandling. Her ble det markert at det har gått hele 150 dager uten trykksår. Sykehjemmets korttidsavdeling nærmer seg også sitt mål med 70 dager uten trykksår.

Avdelingsleder WBS.png

- Engasjerte ansatte gjør dette mulig, og vi er glade for å bidra til at pasienter kan slippe de smertene og belastningene trykksår medfører, sier avdelingsleder for mottaksavdelingen Wenche B Sandvik. Hun peker på forhold som har bidratt til at de har klart dette:

  • Vi har kartlagt dag for dag om vi avdekker trykksår hos våre pasienter. For å kartlegge dette sjekker vi daglig hudstatus. Med dette vet vi konkret hva vi har å forholde oss til. Den som tar imot en ny pasient vet hva vi skal se etter for å avdekke om pasienten har økt risiko for trykksår.
  • Der vi ser at pasientene er i risiko for trykksår hentes det umiddelbart fram trykkavlastende hjelpemidler.  Virksomhetene har gått til innkjøp av nye madrasser slik at det alltid er tilgjengelig utstyr.
  • Vi har hatt opplæring for våre ansatte. Kunnskap om trykksår og behandling av trykksår er naturlig nok viktig i denne sammenheng. Å kunne skille ulike kategorier av trykksår fra hverandre vil også gjøre oss også bedre på behandling av denne type pasientskade.

Karmøy kommune deltar i et nasjonalt pasientsikkerhetsprogram som går ut på å redusere pasientskader ved hjelp av målrettede tiltak i helse- og omsorgstjenesten. Programmet har tre overordnede målsettinger: redusere pasientskader, bygge varige strukturer for pasientsikkerhet og forbedre pasientsikkerhetskulturen i helsetjenesten. I tillegg til reduksjon av trykksår jobbes det også med andre fokusområder som bl.a. ernæring og fallforebygging.

For å holde bevisstheten høyt er det viktig å markere milepæler. Bildene nedenfor er fra markeringen i avdelingen for øyeblikkelig hjelp/lindrende behandling.

ØH avdelingen Norheim BBH.png
Markering Norheim BBH.png

Nå gjenstår det å fortsette det gode arbeidet. De ansatte bestemmer seg i disse dager hvor den neste målstreken skal settes. I tillegg diskuteres det oppstart av ny tiltakspakke til høsten.

Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Eventyrstund for barn 3-6 år
12.09.2018 - 10:30
Hver onsdag formiddag i september og oktober blir det eventyrstund på ...
Barneavdelingen, hovedbiblioteket i Kopervik
Kurs om inngrep i vassdrag
20.09.2018 - 11:00
Miljøsamarbeidet Tysvær, Haugesund og Karmøy inviterer entreprenører, ...
Flyplasshotellet, Park inn Karmøy.
Parkert piano
26.09.2018 - 18:00
Elever fra Karmøy kulturskole spiller. Gratis inngang.
Storhall Karmøy, Veavågen
Ordførerens time på biblioteket
27.09.2018 - 17:00
Du kan komme innom biblioteket i Skudeneshavn og slå av en prat med ...
Biblioteket i Skudeneshavn
Høstferieaktiviteter på biblioteket i Kopervik
08.10.2018 - 15:00
FIFA 18 turnering, workshop i vinylkutting, workshop i 3D print og ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.