Kulturprisen til Egil Houeland

av Aud-Irene J. Jacobsen sist endret 06.12.2018 - 12:51
Hovedutvalg oppvekst og kultur har tildelt Karmøy kommunes kulturpris 2018 til Egil Houeland. Kulturstipend tildeles Florian Ten Napel, Markus Aarøy Vikse og Kristin Hjellset. Prisutdelingen vil skje i forbindelse med ordførerens nyttårsmottakelses 27. desember kl 17.00 i Karmøy rådhus.
Kulturprisen til Egil Houeland

Kulturprisen 2018 til Egil Houeland. Foto: Karmøynytt

Vedtaket ble fattet i hovedutvalg oppvekst og kultur i møte 5. desember.

Kulturprisen 2018

Egil Houeland er mr Radio himself. Han har tatt tak i artister, både utenlandske og nasjonale, som enda ikke har blitt oppdaget av den kommersielle delen av musikkbransjen. Han har snurret låtene deres, promotert dem og gjort dem store på Haugalandet. Egil Houeland har hatt stor betydning  for den lokale musikkrepresentasjonen i distriktet. Det at artister og band har hatt en arena for å promotere musikken sin gjennom eteren, for å nå ut til både gamle- og nye lyttere, har Houeland vært unikt i distriktet vårt.

Hovedutvalget tildelte også 3 kulturstipend, hvert på 20.000 kroner til:

Florian Mathias Ten Napel - spiller bratsj
Interessert i barokkmusikk, trenger en barokkbue og ønsker å reise til Sveits på kurs. Går på Barrat-Due en gang i mnd. og er i år Statoil-talent ved Stavanger symfoniorkester.

Markus Aarøy Vikse - nysirkus

Ønsker kurs og masterclasser innen nysirkus og sjonglering, ønsker å lage en produksjon og utdanne seg innen utøvende sirkus og scenekunst i utlandet. Elev Karmøy kulturskole, spiller og gitar, bass og synger i flere band. Sjonglerer kjegler, baller, diablo, akrobatikk og flammer.

Kristin Hjellset - fløytist
Ønsker å reise for å delta for masterclasser og fløytefestivaler og ta timer i Oslo.
Går andre året i en bachelorgrad i utøvende fløyte ved UiS. Multimusiker – i tillegg til fløyte og sang behersker hun baryton, obo, klaver og kirkeorgel.

Side-alternativer

Vrakpant på båt på Borgaredalen

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Rettigheter tilhører Karmøy kommune.