En stor dag for Karmøy

av Kristine Tveit sist endret 28.09.2018 - 10:06
Torsdag 27. september var det offisiell åpning av Vea sykehjem, byggetrinn to. Ordfører Jarle Nilsen fikk æren av å klippe snoren. Virksomhetsleder Åshild M. Koch fikk endelig vise fram de nye flotte avdelingene, som vil bli tatt i bruk i slutten av oktober.
En stor dag for Karmøy

Ordfører Jarle Nilsen foretok torsdag den 27. september den offisielle åpningen av Vea sykehjem, byggetrinn to.

Virksomhetsleder Åshild M. Koch ønsket torsdag denne uken velkommen til offisiell åpning av Vea sykehjem, byggetrinn to. Tilstede var representanter for sykehjemmet, folkevalgte, kommunens administrative ledelse, prosjektledelse, entreprenører og ulike leverandører som har vært direkte involvert i byggeprosjektet.

 

Under åpningen fortalte ordfører Jarle Nilsen litt om prosessen frem til Vea 2 nå står ferdig og orienterte om byggets utforming og funksjonaliteter. - Vea sykehjem vil ha 107 plasser fordelt på både korttids- og langtidsplasser. Med stolthet kan vi si at dette er kommunens største - og mest moderne og funksjonelle sykehjem. Ordfører takket både de ansatte som har driftet Vea 1 i byggeprosesen til Vea 2, og alle som har bidratt i byggingen av Vea 2. Ordfører hadde også noen morsomme fakta på lur:

  • I perioder har det vært rundt 60 mennesker som har arbeidet på prosjektet samtidig.
  • Elektriker har trukket 250 000 m med kabel og brukt 80 000 strips.
  • Elektriker har montert omtrent 4000 stikkontakter

 

Kommunalsjef Nora Olsen-Sund la i sin tale vekt på at Vea 2 er et bygg for fremtiden, og at kommunen har lært mye av byggingen av Vea 1, omsorgsboligene i Tøkjemyr og Vea 2, noe som hun mener vil være til stor nytte i planleggingen av nye prosjekter i kommunen. - Sykehjemmets ytre uttrykk fremstår som moderne, lyst og fremtidsrettet. Det ytre gjenspeiler det indre med harmoniske farger, gode rom, møbler som både er inspirert av et moderne uttrykk og gamle funksjoner. Det er et bygg hvor teknologien er med på å bygge opp den enkeltes verdighet og selvstendighet. Badene er utformet slik at den enkelte mest mulig kan klare seg selv. Den enkelte skal få størst mulig bevegelsesfrihet samtidig som en skal trygge samtlige beboere.

I anledning åpningen er det laget en ny brosjyre for Vea sykehjem. Denne vil også bli delt ut til pasientene ved Skudenes bu- og behandlingsheim som skal flytte inn i Vea 2 siste uken i oktober.

Det er også en egen informasjonsside om flytteprosessen.

Bilder fra den offisielle åpningen

Åshild ønsker velkommen Ordførers tale Vea 2
Virksomhetsleder Åshild M. Koch ønsket velkommen til den offisielle åpningen av Vea sykehjem.

Ordfører sa i sin tale at Vea sykehjem blir en god og verdig plass å bo for pasientene - og at medarbeiderne vil få gode og interessante arbeidsdager. Ordfører ønsket lykke til med driften.

Kommunalsjef Nora Olsen-Sund Åshild.png
Kommunalsjef for helse og omsorg, Nora Olsen-Sund, la i sin tale vekt på at Vea er et fremtidsrettet sykehjem. Virksomhetsleder Åshild Koch har gledet seg til å vise fram nybygget. Ordfører og varaordfører Leif Malvin Knutsen var blandt de første som fikk omvisning. Senere på dagen var det invitert til omvisning for alle interesserte. (Her kom det 2-300 på omvisning).
Konsert.png
Servering.png
MUNOR-ensemblet holdt minikonsert.
Gjestene fikk servert fingermat.
Omvisning Omvisning beboerrom.png
Her får en gruppe omvisning av Rune Knutsen og Frøydis Rasmussen. Til høyre i bildet ser vi representanter fra hovedutvalg helse og omsorg, Josef Malvin Nilsen og Helge Thorheim.
Her er det Siv Langåker som forteller om pasientrommene. Til høyre i bildet ser vi at kommunalsjef Nora Olsen-Sund og omsorgssjef Bodhild Eriksen er veldig fornøyde.
Ordfører og leder av eldreråd.png Ordfører tester stoler.png
Ordfører og leder av eldrerådet, Unni A. Wathne, var skjønt enige om at nybygget er flott og at dette er en stor dag for innbyggerne i Karmøy. Ordfører tester en av sykehjemmets gyngestoler. Dette er nok et møbel som alltid vil ha sin plass på sykehjem.
Fellesareal - gang.png Kjøkken.png
Korridoren hvor minikonserten med MUNOR ble holdt. På veggen er det bl.a. et stort fotografi av kunstneren Pushwagner og av MUNOR. Ordfører får informasjon fra prosjektleder John Helge Kaaløy om hvordan avdelingskjøkkenet er tenkt brukt. Dette er plassert midt mellom to spiserom.
Kjøkken grønn.png Kjøkken lys grønn.png
Spiserom for pasientene. Spiserom for pasientene.
Ordfører tester takheis.png Pasientsikringsanlegg.png
Ordfører studerer takheisen som forenkler forflytning av pasienter inn til baderommet. Det ble gitt en orientering om pasientsikringssystemet.
Gave fra ordfører.png Kake til beboerne.png

Ordførers bokgave til de nye avdelingene vil nok falle i smak hos mange pasienter.

I anledning åpningen ble det også servert kake til pasientene på Vea 1.

Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Hva skjer etter TV-serien og bokutgivelsene?
16.10.2018 - 19:00
Journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr er mannen bak TV-serien om ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Stedsnavn og bilder fra Veavågen og omegn
17.10.2018 - 19:00
Åse Linda Stava viser bilder. Gratis inngang.
Storhall Karmøy, Veavågen
God mat enkelt og greit
25.10.2018 - 19:00
Rita Hellesund gir tips og forteller om glutenfri og laktosefri ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Kjært og nært - konsert med Celine Lyng
27.10.2018 - 19:30
Familiearrangement med sanger av Celine og kjente coverlåter med ...
Skudeneshavn kulturhus
Ordførerens time på biblioteket
30.10.2018 - 17:00
Kom og ta en prat med ordfører Jarle Nilsen.
Åkrehamn filial, Karmøy kulturhus
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.