Det er foretatt ismålinger

av Anders L. Eie sist endret 05.03.2018 - 09:25
Karmøy kommune foretok ismålinger før helga. Og målingene viser at det er svært stor forskjell mellom vann og nord og sør. Vi vil aldri si om isen er trygg eller ikke. Det er opp til de som skal ferdes på isen til å bestemme.
Det er foretatt ismålinger

Isen varierer veldig fra vann til vann og gjevnt over hele kommunen.

Vi måler kun 8 vann i kommunen, 4 store og 4 små. Dette gjør vi kun for å kunne opplyse om den generelle issituasjonen i kommunen.

Målingene er utført som en service for kommunens innbyggere og er kun en orientering om den generelle issituasjonen. Målingene kan ikke uten videre overføres til andre vann.

Karmøy kommune kan aldri garantere at isen på et vann er trygg - det presiseres at en hver som beveger seg på islagte vann alltid gjør det på eget ansvar. Og at det er anbefalt og utføre egne målinger i området en ferdes.

Vi går ikke ut å måler andre vann. Men det er flere vann som det generelt ikke bør eller skal ferdes folk på. Det er regulerte vann, og vann med masse siv og vannvekster på. Siv og vannvekster gjør at isen ikke er like bærende som andre vann, og derfor vil være svært stor risiko å ferdes på de vannene.

For å lese mer om ferdsel på is og hvilke vann som er regulert, kan du trykke på knappen til høyre eller lese her og bla deg fremover. Her vil også nye ismålinger kunne bli lagt inn.

Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Rettigheter tilhører Karmøy kommune.