8. mars-arrangement i Karmøy kino

av Kristine Tveit sist endret 08.03.2018 - 15:11 utløpt
Den internasjonale kvinnedagen markeres i Karmøy kino med inspirasjonsforedrag, musikk og samtaler om makt og likestilling i ulike miljøer. Arrangementet starter kl. 18.30.

I 2017 ble Karmøy kulturhus i Åkrehamn fylt til randen og ikke alle som ønsket fikk billett. Arrangementet ble derfor i år flyttet til Karmøy kino.

Billetter kr 160 kjøpes på karmoykino.no.

 

 

PROGRAM

Kari Traa - Ei kul og humpete reise

Kari Traa, gründer, tidligere toppidrettsutøver/kulekjører vil holde et inspirasjonsforedrag hvor hun forteller om idrettshistorien sin og oppstarten til merkevaren KT. Dette er et foredrag med en god del humor om hvordan hun og samarbeidspartnerne har gjort ting på sin egen måte som gründere for å lykkes.

Musikk - Bow To Each Other

Det blir flere musikalske innslag av duoen Bow To Each Other som består av ekteparet Megan Kovacs og Gunhild Kristoffersen, sistnevnte fra Kopervik. Bandet fikk Spellemannsprisen i 2016 i sjangeren Pop/elektronika. Gunhild har studert ved Paul McCartneys School of music i Liverpool. I tillegg til eget band er hun også med på andres produksjoner, bl.a. Susanne Sundfør og Donkeyboy.

Fra deltid til heltid

Kommunestyret ønsker å tilrettelegge for at flere, særlig kvinner, skal kunne velge å jobbe fulltid. Personalsjef i helse- og omsorgsetaten i Karmøy kommune Siv Anita Lilleskog vil presentere noen tall og fakta knyttet til dette.

Makt og likestilling i ulike miljøer

På landsbasis er det kvinner som har høyest valgdeltakelse og flest kvinner som tar høyere utdannelse. Flere og flere kvinner tar del i yrkeslivet, men likevel er det flest menn i lederstillinger. Det er også menn som har høyest inntekter. Tall fra SSB viser at det fortsatt er et stykke igjen før vi har full likestilling mellom kvinner og menn i Norge.

Vi har invitert fire karmøykvinner til å reflektere om temaet "makt og likestilling i ulike miljøer". Journalist Lotte Størksen vil lede samtale med disse:

  • Aase Simonsen ble i 2011 valgt til Karmøys første kvinnelige ordfører. Hun har flere ulike verv i kommunen og fylkeskommunen, hun er vararepesentant til stortinget og har flere styreverv. Hun har yrkeserfaring fra ulike private virksomheter.
  • Marit Ellingsen ble i 2012 Karmøys første kvinnelige lensmann. På grunn av en stor omorganisering i politiet har Marit nå en annen viktig rolle i Sør-Vest politidistrikt.
  • Inghild Storesund er direktør for transportnettet i Gassco AS. Hun har tidligere hatt ulike jobber i ExxonMobil både i Europa og i USA.
  • Gunhild Kristoffersen fra Bow To Each Other

Ordfører Jarle Nilsen vil ønske velkommen.

 

BAKGRUNN

Likestilling i Norge i dag

Karmøy kommune kommer relativt dårlig ut på flere likestillingsindikatorer, og bare 12 av 45 kommunestyrerepresentanter er kvinner. Dette er bakgrunnen for at Karmøy kommunestyre i 2016 vedtok at kvinnedagen skal markeres.

Likestilling.jpg

(Tall for hele landet)

Tilbakeblikk - 8. mars 2017

I 2017 ledet journalist Karen Hesseberg samtaler med grunder Linda Nordbø, banksjef Brit Lise Steinkjellå, Gunn Haaland/alias Fru Haaland og førsteamanuensis Lise Langåker. Rags and feathers sto for de musikalske innslagene.

8. mars 2018 - samtaler.JPG8. mars 2018.JPG

 

Side-alternativer

Vrakpant på båt på Borgaredalen

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Teater: Fire begravelser og ett bryllup
17.11.2018 - 19:00
Morten Joachim vokste opp med narkomane foreldre og en narkoman bror. ...
Karmøy kulturhus, Åkrehamn
Dialogmøte om byggesak
19.11.2018 - 12:00
Karmøy kommune ved seksjon areal og byggesak inviterer næringa til ...
Karmøy rådhus, kommunestyresalen
Stedsnavn og bilder på Norheim
22.11.2018 - 19:00
Evy Johanne Vikingstad og Ragnhild Aarø viser bilder og ...
Biblioteket på Norheim
MiniMoro - Klovnen Knut
24.11.2018 - 11:15
Velkommen til tryll og tøys, musikalske unoter, fortelling, ...
Norheim kulturhus kl 11.15, Karmøy kulturhus i Åkreham kl 13.30
Klassisk gitarkonsert
25.11.2018 - 18:00
Sondre Høymer og Tormund Blikra serverer klassisk musikk.
Karmøy kulturhus, Åkrehamn
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.