Sommertips - Gøy for familien

av Aud-Irene J. Jacobsen sist endret 17.07.2017 - 12:33
Det fins tilbud for hele familien i Karmøy denne sommeren. Blant annet tilbyr kommunen museer for de nysgjerrige, bading ute og inne for de svømmeglade, og natur og lek for alle. Bli med!
Sommertips - Gøy for familien

Familiemoro på Lindøy friluftsområde

Viking for en dag
I følge skriftlige kilder hadde selveste Harald Hårfagre, og andre vikingkonger, sete her på Avaldsnes. I aktivitetsopplegget «Viking for en dag» kan du kle deg ut som viking og oppleve hvordan livet var i vikingtiden. – Hva spiste vikingene og hvordan bodde de? Hvordan var det å være barn i vikingtiden; hva lekte de med, og hvordan klarte de å bli sterke nok til å bære sverd og tunge skjold? Og hvorfor ville egentlig vikingkongene bo akkurat her på Avaldsnes?

 

Arkeolog for en dag
Monumentale gravhauger, bautasteiner og middelalderkirken er tydelige spor etter rike konger og høvdinger på Avaldsnes. Det må arkeologi og forskning til for å avdekke flere hemmeligheter om menneskene som har levd her. I aktivitetsopplegget «Arkeolog for en dag» kan du kle deg ut og delta i aktiviteter som kan gi svar på hvordan arkeologer arbeider.
– Er det slik at de bare bruker kost og teskje? Og hva finner de egentlig? Hvordan vet arkeologene hvor gammelt noe er, og hva kan vi lære om fortidens mennesker ved å studere det arkeologene graver opp av jorda?
Arena for aktivitetene er på Nordvegen Historiesenter, ute i kulturlandskapet og nede på Vikinggarden. Aktivitetshefter og utkledningsklær er kr 50 per person. Kong Augvaldsvei 103, 4262 Avaldsnes, www.opplevavaldsnes.noMøt dyrene i Haugaland Zoo
En 41 mål stor dyrepark som foreløpig inneholder 250 dyr, fugler og reptiler. Nytt tilskudd i fjor: tre-leopard. Nyhet av dette året: kenguruer!
Åpent i sommersesongen, ellers etter avtale. NB. Begrenset parkering.
Hauskevegen 30, 4260 Torvastad, www.haugalandzoo.no, telefon: 95 44 24 13


Minigolfen – familiepark

Det spennende minigolfanlegget inviterer til ute- og innespill.
Hauske Gård ligger vis-a-vis Nordvegen Golfbane. Åpent mai-september.
Hauskevågsveien 1, 4260 Torvastad.
www.minigolfen.no, e-post: post@minigolfen.no, telefon: 94 222 900.Programmet Kongesommer
Tilbyr mange morsomme aktiviteter som geo-caching, akrobatikk, bading, padling og klatring for å bare nevne noe! Sett av ukedagene 3. – 21. juli. Påmelding dagen før. Program her.

 

Ro, ro, til fiskeskjær
Gratis utleie av robåt på turistkontoret i Skudeneshavn om sommeren.
Torget. t: 52 85 80 00, epost: turist@karmoy.kommune.no

 

Solbakken Putball
Er en 9 hulls fotballgolfbane, der det gjelder om å få minst mulig spark. Moro for folk i alle aldre, enkeltvis eller som lag. Det er utfordringer/hinder underveis på en del av banene. Det kan minne om en minigolfbane hvor golfballen er byttet ut med fotball.
Spannav. 530, Aksnes. 5546 Røyksund. www.solbakkenopplevelser.no

 

Frisbeegolf
28 hulls bane for frisbeegolf vest for Kopervik sentrum (Stangelandsfeltet/Liarfjell/Liarlund)
12 hulls bane i friområdet på Blikshavn. Anlegget er åpent for alle og gratis å benytte i Austre Karmøyvei 560, SkudeneshavnByvandring med teatervri
Hver søndag i juli kan du følge rollefigurer på en spennende reise i byens historie. Oppmøte på Museet i Mælandsgården kl. 13.00. 100 NOK. Gratis for barn under 12 år. Velkommen til en spesiell byvandring med teatervri!Ut på tur – aldri sur
Hva med å pakke ryggsekken med noe godt og ta turen til Røyningsbu? Åpen hytte søndager kl. 11-14. Start ved idrettshallen.
Nyt flott natur fra sykkelsetet og følg skiltene til Skuderunden eller Nordsjøruta.Lindøy Friluftsområde
Lindøy friluftsområde er et funn for folk i alle aldre. Lysrik og innbydende ligger øya og dupper i Førdesfjorden, like sør for Røyksund. Over hele øya snirkler naturstiene seg i det kuperte og vekslende terrenget. Stiene bringer fotfolket over lyngheier, gjennom små klynger av skog, ned til strender og badeplasser og inn til en leirplass med gapahuk der du kan grille mat og koke kaffe. Lindøy er også et populært sted for bærplukking på sensommeren og høsten, da bugner det av blåbær og tyttebær. Det finnes også gode fiskeplasser fra øya ut mot Førdesfjorden. Med litt flaks kan du få en sjøaure på kroken. Utleie av robåt og kano. Kontakt Friluftsrådet T: 52 77 48 30.

Ut på Eventyrjakt

«Jakten på Damå i Parken»
Eventyrjakten er en aktivitetsrebus for eventyrlystne som tar turen til Skudeneshavn. Oppdagelsesferden i Skudeneshavns gater tar omtrent 1,5 time og kan selvsagt kombineres med lek, parkliv og kafébesøk! I eventyrjakten blir du bedre kjent med Skudeneshavns historie. Her kan man finne minner om fiske, kystkultur og byliv. Kart og diplom kan hentes på Turistkontoret i Skudeneshavn, Verdens minste kafé, Majorstua kafé eller Torget Barneklær.

 

«Eventyrjakten på Visnes»
Eventyret starter med to menn som var på fisketur. Nå inviteres det til å følge deres fotspor inn i den eventyrlige gruvehistorien. Aktivitetsrebusen i det gamle gruveområdet tar omtrent 1 time og kan selvsagt kombineres med grilling, lek og museumsbesøk! I Visnes er det mye spennende å se. Her ligger en stor lekepark, frodig friluftsområde, mangfoldige minner fra fortiden og museer om gruvehistorien. I Litleorta kan du leke gruvearbeider og kanskje finner du en klump kobberkis.

 

Museer
Karmøy har fire museer som forteller historien gjennom de siste hundreårene. Museet i Mælandsgården ligger i gamlebyen i Skudeneshavn, og forteller om byen som vokste frem av sildefisket. Åkrehamn Kystmuseum og Karmøy Fiskerimuseum forteller historien om kystkulturen og fisket som har vært så viktig for Karmøy. På Visnes lå Norges største kobberverk som blant annet har levert kobber til Frihetsstatuen i New York. Nordvegen Historiesenter presenterer Norges historie gjennom 3500 år. Les mer om museer i Karmøy

Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Regnskapskurs for frivillige organisasjoner
23.05.2018 - 18:00
Bli med og lær mer om god regnskapsskikk, bilagshåndtering, ...
Karmøy rådhus, kommunestyresalen
Ole Brumm dag på biblioteket
30.05.2018 - 10:00
På biblioteket i Kopervik blir det eventyrstund, ansiktsmaling, ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Ordførerens time på biblioteket
05.06.2018 - 17:00
Ta en kopp kaffi og slå av en prat med ordfører Jarle Nilsen.
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.