Ordføreren er glad for å kunne hjelpe

av Eivind Jahren sist endret 27.12.2017 - 22:53
- Personlig er jeg spesielt glad for de prioriteringene i budsjettet som er ment å bidra positivt for karmøybuer som sliter, sa ordfører Jarle Nilsen i sin nyttårstale onsdag kveld.
Ordføreren er glad for å kunne hjelpe

Ordfører Jarle Nilsen tildeler Steinar Andsnes årets kulturpris.

For 5. år på rad inviterte ordføreren i Karmøy til nyttårsmottakelse på rådhuset. Jarle Nilsen har dermed ført videre den fine tradisjonen som Aase Simonsen startet. Og mens ordfører kommer og går, er det Geir Toskedal i rollen som konferansier som utgjør det stabiliserende elementet. Men formatet synes også å ha blitt rimelig stabilt: God underholdning, utdeling av velfortjente utmerkelser, tale av ordføreren og marsipankake. Det er oppskriften på en kveld som synes å samle litt mer folk hvert år.

Ordføreren valgte i år å uttrykke glede over at kommunebudsjettet samlet de aller fleste partiene i kommunestyret og var personlig mest fornøyd med prioriteringene som innebar noen kroner ekstra til gode formål som skal komme mennesker med et utfordrende og vanskelig liv til gode - forebygging av selvmord, vold i nære relasjoner og mobbing, støtte til kreftomsorg, økt bidrag til kulturkortet som skal gjøre hverdagene litt lettere for barn i familier med lav inntekt og økt støtte til Møteplassen. Jarle Nilsen framhevet også betydningen av det store frivillige engasjementet i kommunen: - Det er beregnet at frivilligheten i Karmøy i 2014 skapte verdier for en milliard kroner og 1197 ulønnede årsverk!

Ellers var han innom internasjonal storpolitikk med Trumps valgseier i USA og framvekst av høyreekstreme miljøer og partier flere steder i Europa, store investeringer i kommunen de nærmeste ti åra, spennende utvikling på det historiske Avaldsnes og flyplassen.

Les hele Jarle Nilsens nyttårstale her

Priser og stipender

Priser og stipend er en viktig del av nyttårsmottakelsen. I år gikk kulturstipendene til fire dyktige musikere og en svømmer. Jazz-pianist Øystein Folkedal mottok ett stipend og kvitterte med å framføre to jazz-låter sammen med Morgen Georg Gismervik og Arne Sjøen. Gruppa Rags & Feathers består av Oddbjørn Austevik som har fått med seg tvillingene Kjersti og Rønnaug Tingelstad og framførte to sanger av Leonard Cohen. Og svømmeren Maria Storstein fikk det tredje stipendet.

Kulturprisen for 2017 ble tildelt Steinar Andsnes for et bredt kulturelt engasjement i kommunen siden han kom hit fra Namsos i 1974. Og byggeskikkprisen gikk i år til Vikanes og Bungum arkitekter og helse- og omsorgsetaten for de nye omsorgsboligene på Tøkjemyr.

Kolneskoret bidro med fin sang i starten og mot slutten av programmet. For noen satte det nok en liten ekstra spiss på samværet at selveste Leif Ove Andsnes, sønn av kulturprismottakeren, bidro med pianoakkompagnement til Deilig er jorden, som tradisjonen, tro satte punktum.

Bilder fra ordførerens nyttårsmottakelse:

Alle stipendvinnerne (lite)

Her er alle stipendvinnerne og prisutdelerne:Heidi KJærland (hovedutvalg oppvekst- og kultur, prisutdeler), Øystein Folkedal (kulturstipend), Kjersti Tingelstad, Rønnaug Tingelstad og Oddbjørn Austevik  (kulturstipend - Rags @ Feathers), Randi Wisnæs (hovedutvalget, prisutdeler), Maria Storstein (kulturstipend) og Johnny Stangeland (hovedutvalget, prisutdeler).

Under mottar helse- og omsorgssjef Nora Olsen-Sund, Nils Inge Vikanes og Lilly Kvilhaug årets byggekikkpres fra Trond Aksnes i hovedutvalg teknisk og miljø.

Byggeskikkprisen 2017

 

Jazztrio

Øystein Folkedal (ved pianoet) viste hvorfor han var verdig et kulturstipend ved å framføre to fengende jazz-låter sammen med Morten Georg Gismervik og Arne Sjøen.

Under holder ordfører Jarle Nilsen sin nyttårstale.

Ordføreren taler

 

 

Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Hva skjer etter TV-serien og bokutgivelsene?
16.10.2018 - 19:00
Journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr er mannen bak TV-serien om ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Stedsnavn og bilder fra Veavågen og omegn
17.10.2018 - 19:00
Åse Linda Stava viser bilder. Gratis inngang.
Storhall Karmøy, Veavågen
God mat enkelt og greit
25.10.2018 - 19:00
Rita Hellesund gir tips og forteller om glutenfri og laktosefri ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Kjært og nært - konsert med Celine Lyng
27.10.2018 - 19:30
Familiearrangement med sanger av Celine og kjente coverlåter med ...
Skudeneshavn kulturhus
Ordførerens time på biblioteket
30.10.2018 - 17:00
Kom og ta en prat med ordfører Jarle Nilsen.
Åkrehamn filial, Karmøy kulturhus
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.