Nye omsorgsboliger på Vea

av Eivind Jahren sist endret 31.08.2017 - 09:53
Det var mange stolte politikere, ansatte og leverandører som møttes på Vea onsdag for offisielt å åpne 12 nye omsorgsboliger for brukere med omfattende hjelpebehov.
Nye omsorgsboliger på Vea

Virksomhetsleder for bolig- og miljøarbeidertjenesten, Marit Elin Hansen, viser rundt i lyse og hensiktsmessige lokaler.

Åtte år har det tatt siden de første planene for omsorgsboliger for brukere med stort og sammensatt hjelpebehov ble vedtatt til boligene kunne åpnes denne uka. Fortsatt mangler noe utstyr, men allerede mandag kommer de første beboerne. De 12 som får bo her kan glede seg – slik rådmannen, ordføreren, arkitekten og en lang rekke andre besøkende gjorde onsdag.

- En stor dag for brukere, pårørende, ansatte og kommunen som helhet, kunne ordfører Jarle Nilsen slå fast da han foresto den offisielle åpningen.

For 55 millioner kroner har en fått 12 boliger med fellesarealer, uteområder og personalbase spesielt tilpasset «multihandikappede». Blant annet finner en her et «sanserom» der brukerne skal kunne ha opplevelser som omfatter både syn, hørsel, lukt og følelse/berøring.Dette er spredd på om lag 1660 kvadratmeter på ett plan.

Det nye anlegget ligger i Tøkjemyrveien, i umiddelbar nærhet av Vea sykehjem som om kort tid blir komplettert med byggetrinn to.

35 ansatte skal bemannet dette anlegget fast, noen med lange vakter på 14 timer, andre med ordinære turnuser. Tilbudet er selvsagt døgnbemannet. Beboere og ansatte overføres fra to bestående enheter i Eideveien og Myrdalsveien, i tillegg til at det blir plass til noen nye brukere.

En del av korridorene inne i bygget er utformet som gater for å gi preg av at dette er boliger og ikke institusjonsplasser. Det er lagt stor vekt på at dagslys skal komme inn i bygget, også det for å styrke den samme følelsen.

 

Tøkjemyr eksteriorTøkjemyr korridor
Tøkjemyr fellesrom Tøkjemyr bad
Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Regnskapskurs for frivillige organisasjoner
23.05.2018 - 18:00
Bli med og lær mer om god regnskapsskikk, bilagshåndtering, ...
Karmøy rådhus, kommunestyresalen
Ole Brumm dag på biblioteket
30.05.2018 - 10:00
På biblioteket i Kopervik blir det eventyrstund, ansiktsmaling, ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Ordførerens time på biblioteket
05.06.2018 - 17:00
Ta en kopp kaffi og slå av en prat med ordfører Jarle Nilsen.
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.