Har telt mange turer i år

av Anders L. Eie sist endret 22.12.2017 - 00:38
To heldige innbyggere har blitt trekt ut til å vinne premie i Telltur fra Karmøy kommune. Vi har trekt ut en over 16 år og en under 16 år. Og her har det blitt telt mange turer hos begge.
Har telt mange turer i år

Linnea og mammaen på Rådhuset for å hente premien.

«TellTur» har nå gjennomført sin fjerde sesong. Ved avslutning av årets sesong det i overkant av 3100 turgåere i vår region som hadde registrert minst en tur på TellTur i løpet av året. Av disse er omlag 1100 bosatt i Karmøy.

For de som ikke kjenner til «TellTur» er dette et elektronisk system for turregistrering utviklet av Friluftsrådenes landsforbund. Her lokalt tilbyr Friluftsrådet Vest i samarbeid med medlemskommunene på Haugalandet spennende turforslag i hele distriktet. Ved hjelp av nettsiden www.telltur.no kan du finne nye turmål og registrere resultatene ved hjelp av SMS eller direkte på nettet. Via systemet kan en konkurrere med seg selv eller med andre turgåere om å nå flere turmål i regionen.

Det er blant deltakere bosatt i Karmøy, som har samlet over 75 poeng, trukket ut to vinnere. Nytt av i år er en klasse for de under 16 år. Vinnerne mottar et gavekort på kr. 1.000,- fra Karmøy kommune og en tursekk fra Friluftsrådet Vest.

Vinner i klassen under 16 år: Linnea Eriksen Simonsen

Vinneren i klassen under 16 år er Linnea Eriksen Simonsen på tre år fra Åkrehamn. På tross av sin unge alder er hun en aktiv «TellTur» deltaker. Hele 28 turer er gjennomført i sesongen i fire ulike kommuner. Favoritturen til Røyningsbu er gjennomført ikke mindre enn ti ganger. Faste turkamerater er mor Anne May Eriksen og tre søsken på 7,9 og 13 år. Hun sitter gjerne på ryggen til mor frem til turmål og går hjem selv. At Linnea trives i friluft understrekes av at hun allerede har gjennomført ni døgn i telt på speiderlandsleir.

Vinner i klassen over 16 år: Beate Olsen

I klassen over 16 år er vinneren Beate Olsen. Hun er opprinnelig fra Bergen, men nå bosatt på Liknes. Som innflytter i distriktet er turforslagene en god mulighet til å bli kjent og hun opplever det som både enkelt og motiverende å bruke systemet «TellTur». Med hund som fast turkamerat har hun oppnådd målet sitt om nå 50 turer i løpet av sesongen. Turene er gjennomført i Karmøy, Tysvær, Haugesund og Sveio.

Når hun blir oppfordret til å anbefale en tur, trekker hun også frem tur til Røyningsbu blant turene i nærområdet og turen til Lammanuten i Tysvær. Sistnevnte er en mer krevende tur, men belønningen på toppen er en fantastisk flott utsikt.

Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Hva skjer etter TV-serien og bokutgivelsene?
16.10.2018 - 19:00
Journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr er mannen bak TV-serien om ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Stedsnavn og bilder fra Veavågen og omegn
17.10.2018 - 19:00
Åse Linda Stava viser bilder. Gratis inngang.
Storhall Karmøy, Veavågen
God mat enkelt og greit
25.10.2018 - 19:00
Rita Hellesund gir tips og forteller om glutenfri og laktosefri ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Kjært og nært - konsert med Celine Lyng
27.10.2018 - 19:30
Familiearrangement med sanger av Celine og kjente coverlåter med ...
Skudeneshavn kulturhus
Ordførerens time på biblioteket
30.10.2018 - 17:00
Kom og ta en prat med ordfører Jarle Nilsen.
Åkrehamn filial, Karmøy kulturhus
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.