Pangstart for ny skolesjef

av Aud-Irene J. Jacobsen sist endret 19.08.2015 - 12:38
Omtrent samtidig med at skolene starter opp denne uka, tiltrer kommunens nye skolesjef. – Og hva er vel kjekkere enn å kunne være med på åpningen av et flunkende nytt skole og kultursenter på Torvastad?
Pangstart for ny skolesjef

Gyda Auestad er Karmøys første kvinnelige skolesjef

Egentlig skulle vi snakke om kompetansen i organisasjonen og det  å utnytte de mulighetene skolesektoren i kommunen har. Men dagen før Torvastad skole og kultursenter åpner dørene for elevene, er det vanskelig å komme utenom begivenheten når nyansatt skolesjef Gyda Auestad skal ramse opp hva hun er spesielt opptatt av. – Det er jo en milepæl, både resultatet og selve grunntanken om sambruk og fleksibilitet til beste for alle som skal bruke bygget, slår hun fast.

Men det er altså bare en av de 24 skolene Gyda Auestad nå har ansvar for. Så var det det med kompetanse. - Litt spissformulert kan vi si at ikke all kompetanse behøver å komme med fly. Det er viktig å ta i bruk og bygge opp egen kompetanse i organisasjonen og utnytte den maksimalt. Det gjelder på den enkelte skole, men det gjelder også for oss som er støtteapparat rundt skolene. Vi må bruke alle de flinke folka i arbeidet med å nå de målene vi har satt for skoleavdelingen. For eksempel når vi nå skal bli realfagskommune. Og minst like mye når vi fortsetter å sette fokus på klasseledelse i samarbeid med Haugalandsløftet.

Gyda Auestad legger ikke skjul på at det er store utfordringer på det området hun skal lede. I en lang periode med kutt, har det vært krevende å holde fokus på utvikling. – Men vi har greid det, og jeg tror vi er blitt ganske gode på å være løsningsorienterte og  til å se etter muligheter . Det er ingen tvil om at økonomi også vil være en utfordring framover.

Det skjer også spennende ting  som en konsekvens  av den nye skolebruksplanen. Kommunen er godt  i gang med utredningsarbeidet hvor en blant annet ser på ulike alternativer for nye skoler både i Kopervik og på Åkra.

Den nye skolesjefen får også gleden av å lede innføring av nettbrett som digitalt verktøy for godt over 1000 elever på seks skoler. Denne satsingen  er helt i oppstartsfasen, og alle lærerne ved de aktuelle skolene er nå i gang med omfattende kursing i bruk av iPad som verktøy for å øke elevens læring. Skolesjefen gleder seg til å følge dette arbeidet fremover

Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Velkommen til byvandring med teatervri i sommerbyen
01.07.2018 - 13:00
Hver søndag i juli kan du komme og se Skudeneshavn gullalder utfolde ...
Oppmøte på museet i Mælandsgården, Skudeneshavn kl.13.00
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.