En opplevelsesdag på Karmøy vannverk

av Aud-Irene J. Jacobsen sist endret 16.10.2014 - 16:05
Kulturskrinet inviterer til vandreutstillingen "Alle komponerer" fra Nasjonalmuseet der barn lager egen musikk i KODE GRØNN garasje. Utstillingen skal få besøk av alle 5. klassinger og parallellt få omvisning på vannanlegget.
En opplevelsesdag på Karmøy vannverk

KODE GRØNN garasje

-Utstillingen i Karmøy vannverk er satt opp i en grønn garasje på Brekke, og leder for Kulturskrinet Astrid Havn Tranøy sier de har fått til ett unikt samarbeid med Knut Leirvåg, leder for vannverket, som også stiller som formidler. Dette blir en måned på vannverket i samtidskunstens navn. Alle komponerer er så krevende at det er bare to arrangører i hele landet som tar imot. Det er me stolte av, og me gleder oss til en kjekk måned med mange nye samtidskomposisjoner skapt av våre elever, sier lederen for Kulturskrinet.

Allekomponerbarnett

Elever lager lydkomposisjoner på dansematten i KODE GRØNN garasje.

Til skoleutstillingen «Alle komponerer!» inviterer Apparatjik og audiokolor elevene til å komponere et musikkstykke som baserer seg på elevenes bevegelser i rommet. Bevegelsessensorer og dataprogram forvandler elevenes bevegelser til lyd. Når elevene lager et nytt musikkstykke må de koreografere; de må kommunisere og interagere til de er tilfredse med resultatet. Utstillingen består av fire høytalerer med en dansematte imellom, der elevene kan lage egne lydkomposisjoner ved hjelp av dans og bevegelse.

Skoleutstillingen er en videreføring av Apparatjik og audiokolors prosjekt for utstillingen «I Wish This Was A Song. Music In Contemporary Art» som er blitt vist i Museet for samtidskunst. Apparatjik er en ’supergruppe’ bestående av bassist Guy Berryman fra Coldplay, gitarist/keyboardist Magne Furuholmen fra A-ha, sanger/gitarist Jonas Bjerre fra Mew og produsent Martin Terefe.

Kunstformidler Anne Marit Røeggen i Karmøy vil introdusere prosjektet og veilede gruppene. Første del av tiden går på utforsking av lyd ved bevegelse slik at de den siste del av tiden skal forstå hvordan det er å skape egen komposisjon.

Les mer om Kulturskrinet i Karmøy


Side-alternativer

Byplanlegging

Facebook 2 ikon Twitter-ikon Instagram You Tube RSS-Ikon

Kommende hendelser
Eventyrstund for barn 3-6 år
12.09.2018 - 10:30
Hver onsdag formiddag i september og oktober blir det eventyrstund på ...
Barneavdelingen, hovedbiblioteket i Kopervik
Parkert piano
26.09.2018 - 18:00
Elever fra Karmøy kulturskole spiller. Gratis inngang.
Storhall Karmøy, Veavågen
Ordførerens time på biblioteket
27.09.2018 - 17:00
Du kan komme innom biblioteket i Skudeneshavn og slå av en prat med ...
Biblioteket i Skudeneshavn
Høstferieaktiviteter på biblioteket i Kopervik
08.10.2018 - 15:00
FIFA 18 turnering, workshop i vinylkutting, workshop i 3D print og ...
Karmøy folkebibliotek, Kopervik
Stedsnavn og bilder på Vea
17.10.2018 - 19:00
Mer info kommer.
Storhall Karmøy, Veavågen
Tidligere hendelser…
Kommende hendelser…
Rettigheter tilhører Karmøy kommune.