Lindøy

Lindøy friluftsområde er et funn for folk i alle aldre. Lysrik og innbydende ligger øya og dupper i Førdesfjorden, like sør for Røyksund. Over hele øya snirkler naturstiene seg i det kuperte og vekslende terrenget.
Stiene bringer fotfolket over lyngheier, gjennom små klynger av løvskog eller granskog, ned til strender og badeplasser og inn til en leirplass med lavvu (sametelt) der folk flest kan grille mat og koke kaffi. I allslags vær tar familier turen til Lindøy og lavvuen, mens ungene klatrer i knauser og leker. Lindøy er også et populært sted for bærplukk på sensommeren og høsten. Da bugner det av blåbær og tyttebær på øya. Det finnes også gode fiskeplasser fra øya ut mot Førdesfjorden. Med litt flaks kan du få en sjøaure på kroken.
Friluftsrådet har lagt forholdene til rette slik at både båtfolk, turgåere, barnehager og skolebarn på leirskole kan utnytte de uttallige mulighetene Lindøy friluftsområde byr på.

Området forvaltes av Friluftsrådet Vest.

 

Kjør til Raglamyr. Følge Fv 47 sørover i retning Stavanger. Etter ca. 8 km er det skiltet avkjøring til Lindøy på høyre hånd rett før tunnelen i T-forbindelsen.

 

Sti, forholdsvis tørr, enkelte våte partier. Noe gjengrodd enkelte steder.

Og

Sandstrand

 

Parkering