Fotvatnet

På Bygnes, nord for Kopervik finner vi tur og rekreasjonsområdet ved Fotvatnet. Mange muligheter for bading, padling og rundturer med varierende lengde.
Fotvatnet ligger vest for industriområdet på Bygnes. På tur i marka i området kan du oppleve både mindre skogsområder, åpne myr- og lyngheiområder, fjell og vann. Området rundt Fotvatnet har mange ulike stialternativer som er tilrettelaget i ulik grad.
Et fint utgangspunkt for en tur er det mest tilrettelagte området for friluft liv i den nordre enden av industriområdet på Bygnes. Her er det blant annet anlagt sandstrand og grillplass. Dette området ligger lunt til for nordavinden. Vannet her heter Litlavatnet og er bundet sammen med Fotvatnet med en kanal. Her har også Kopervik speidergruppes et kanoanlegg. Fotvatnet er ikke drikkevannskilde. Det betyr at dette er et av få vann i Karmøy hvor det er tillatt både å bade og å ferdes med kano eller kajakk. Fotvatnet benyttes derfor i stor grad som badevann for beboerne i Koperviksområdet. Litlavatnet er også et fint utgangspunkt for spennende turer i kano eller kajakk. Spesielt ved å ta seg gjennom kanalen til det betydelig større Fotvatnet.

Hvis er tar utgangspunkt i den nord enden av industriområdet er alternativene for turer er mange. Hva med en kort tur rundt Litlavannet hvor en krysser kanalen på en liten bro. Eller en drøy times tur rund selve Fotvatnet. En må da ta seg tilbake gjennom industriområdet for å komme helt tilbake til utgangspunktet. For de som ønsker en lengre tur kan en legge turen rundt Rossavatnet. Da kommer en ned til gamle Sundsveien. Her er følger en fin grusvei østover i ca1,5 km før en kommer til sykkel og gangsti som bringer en tilbake til industriområdet på Bygnes.

Ta av inn på industrifeltet fra rundkjøringen på Fv.47 på Bygnes. I krysset ved Biltema tar du til høyre og kjør ca. 500 meter og du får en parkering på venstre side.

Mange stier med variende grad av tilrettelegging. Anbefales for personer med grei førlighet.

Området ved badeplassen Litlavatnet er universell utformet.

Delvis tilgjengelig for rullestolbrukere.

Parkering