Avaldsnes / Bukkøy

Opplev historiske Avaldsnes med tursko og ryggsekk! La årstallene ligge litt. Senk skuldrene. Lang ut over de grønne beitene ved Harald Hårfagres gamle kongsgård og kjenn løftet fra Karmøys vide himmel. Pakk ut nista på en stein mens Karmsundet skvulper noen steinkast unna.

Her kan du rekke ut armen og nesten røre i skipssida på fartøyene som glir forbi Bukkøy fyrlykt. Finn de gamle turstiene som er her, gjennom furu- og granskog, over lyng og mose. Ta et bad her eller bli viking for en stund. Avaldsnes er et viktig knutepunkt i norsk historie, men er også turopplevelser. Ta turen hit og jakt på både friluftsgleder og spennende norgeshistorie. I april 2005 åpnet Nordvegen Historiesenter, som er gravd inn i bakken i den gamle kongsgården.

Ta av mot Sentrum i rundkjøringen på E134, og kjør rett frem på Kong Augalds veg. Første parkering er til høyre i dumpa. Ellers kjør videre til Olavskirka og parker der.

Gruset turvei ut til Bukkøy. Ellers stier av vanlig kvalitet. Kan være mulig å komme ut med en lett tralle hvis en er to.

Delvis universell utformet.

Parkering