Nå kan alle over 18 år bestille vaksinetime direkte

Koronavaksinering er et viktig ledd i gjenåpningen av samfunnet. Pr 5. juli har alle registrerte i Karmøy fått invitasjon til å bestille vaksinetime. Massevaksineringen med dose 1 i Karmøy vil sannsynligvis være ferdig innen 1. august. Nå er det mulig for alle å bestille ledige timer uten å være registrert. Vi ber om at du er rask med å bestille ledig time eller å registrere deg dersom du ønsker vaksine.

Enkelte kommuner melder om at 92% av befolkningen takker ja til vaksine. Dette gir god beskyttelse i befolkningen. I Karmøy er det foreløpig en del færre i de yngste aldersgruppene som har sagt at de ønsker vaksine. Dette kan muligens skyldes at de feilaktig tror det er en stund til det er deres tur:

• 45-64 år: 68%
  • 40-44 år: 63%
  • 25-39 år: 56%
  • 14-24 år: 60%

Når massevaksineringen med dose 1 er ferdig vil kommunen sannsynligvis kun få vaksineleveranser til dose 2. Det er derfor svært viktig at alle som ønsker vaksine ikke venter med å melde fra om dette.

Det er nå lagt ut ledige timer for uke 29 og 30. Uke 30 blir trolig siste uke med massevaksinering med dose 1 i Karmøy, dersom ikke en større andel av befolkningen melder seg for vaksine.

Timebestilling (for alle over 18 år)

Har du egen BankID kan du nå bestille time for vaksinering uten å være registrert først, dersom det er ledige timer. Har du ikke BankId eller noen som kan hjelpe deg med registrering, kan du registrere deg eller bestille time på koronatelefonen (52 81 23 60). Mer informasjon om vaksinering i Karmøy og åpningstid for koronatelefonen finner du på vår temaside for koronavaksine.