Nå blir kommunens biler elektriske

I disse dager skiftes kommunens biler ut. En stor andel av de nye bilene blir elektriske.

Olav Eikesaas i innkjøpsavdelingen i Karmøy kommune tar imot nøkkel til ny el-bil fra daglig leder i Åkra bil, Arnstein Thengs.

14 kommuner, deriblant Karmøy, er nå i ferd med å bytte ut bilparken. De er sammen om en leasingavtale inngått med Arval AS og bilene leveres av Bilgruppen som omfatter Åkra Bil, Åkra Bilimport og Bilsenteret i Haugesund.

Totalt omfatter denne innkjøpsavtalen 600 biler, og omtrent halvparten av dem er elektriske. Det er tendens til at kommuner kjøper i stedet for å lease biler.

Karmøys del av avtalen er 204 biler. Av disse er drøyt 80 elektriske. Til nå er 133 levert.

Kommuner som er med på avtalen er Bokn, Etne, Haugesund, Karmøy, Suldal, Sveio, Tysvær, Utsira, Vindafjord, Bømlo, Fitjar, Stord, Kvinnherad og Tysnes.