Lysere tider i Håvik hallen

Det er snart gått et år siden kommunen la nytt dekke og skiftet belysningen i Håvik hallen.

Arthur Danielsen, avdelingsleder i sonen for Karmøy kommune, forklarer at utskiftningen til LED har ikke bare gitt bedre lys og en ny opplevelse, men også redusert hallens energiforbruk betraktelig.

– Tilbakemeldingene vi fikk da vi hadde bestemt oss for nytt sportsdekke var knyttet til en del usikkerhet. Det er da ekstra kjekt at tilbakemeldingene i etterkant er så positive som de har vært.

Det stilles i dag strenge krav til dekket i hallene der det skal drives innendørsidrett. Oppgraderingen er viktig for kommunen da det meste av kapasiteten i hallen dekkes av skolen og håndballavdelingen i Avaldsnes Idrettslag.

Avaldsnes Idrettslag, som benytter seg av hallen er fornøyd med oppgraderingen.

Frode Utvik, daglig leder i håndballavdelingen til Avaldsnes Idrettslag, sier han kun har fått gode tilbakemeldinger på oppgraderingen.

– Det er en gammel type hall vi har her på Håvik, så en oppgradering av lysforholdene og banedekket er svært positiv for oss. Idrettslaget er også er glad for å ha fått ny oppmåling og huller til kortbane håndball.  – Dette hadde vi ikke fått om vi ikke hadde byttet dekke, legger han til.

Det er i alt skiftet ut 65 lysarmaturer til nye LED-lysarmatur og parketten er byttet ut med nytt moderne sportsgulv fra Gulv og Takteknikk AS. Gulvet er godkjent etter bestemmelsene om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet fastsatt av Kulturdepartementet.

Bytte av gulvet var i gang like etter sommerferien i 2019 og lysarmaturene vart skiftet i høstferien 2019.

Sportsgulvet er av type «Pulastic» som blir lagt ut over et oppbygd dekke. En slik sportsdekkeløsning er det godkjent å søke tippemidler for, mens resten blir finansiert av Karmøy kommune.