Liten og trygg i vann

Barna i Kolnes barnehage jubler når alle er i bassenget, og plasker med beina så vannet spruter nesten i taket i Vormedal svømmehall.

4-og 5-åringene har vanntilvenning i godt samarbeid med Karmøy svømmeklubb. Svømmelæreren sammen med kjent personale med livredningskurs bidrar til en trygg og god opplevelse for barna.

En stor badeopplevelse, og for flere barn en helt ny erfaring, å gå inn i svømmehallen med lange ganger og store garderober. Det å bruke dusjanlegget, og ikke minst kle av seg, finne klærne sine etter bading og kle på seg igjen må øves på. Svømmehallen er stor med fuktig, varm luft og det lukter litt rart, men godt, synes barna.

Det er fantastisk å følge når barna utfordrer seg selv, og utvikler tryggheten i bassenget. I løpet av de første dagene viste barna at de er blitt tryggere både i bassenget og i garderoberutinen. Mestringsgleden er stor, og det er strålende øyne, latter og smil. – Vi har gode opplevelser, trygghet og mestringsfølelse som mål, uavhengig av nivå og erfaring, sier barnehagestyrer Laila Stødle.