Kulturprisen til Jan Olav Sørlie

Hovedutvalg oppvekst og kultur har tildelt Karmøy kommunes kulturpris 2020 til Jan Olav Sørlie for innsatsen han har gjort for SUPERlaget i Karmøy Innebandyklubb.

Karmøy innebandyklubb mottar Inkluderingsprisen 2017 under Idrettsgallaen på Hamar i 2018.

Jan Olav Sørlie har vist at innebandy er en lavterskelidrett som kan utøves av alle. Videre har han og hans team startet Special Olympics skolen, et tilbud som skal inkludere barn i Special Olympics sin målgruppe. Norges idrettsforbund har som visjon Idrettsglede for alle. Dette betyr at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov, og uten å bli utsatt for forskjellsbehandling. Jan Olav Sørlie har vist at innebandy kan spilles av alle. Mye ble vist gjennom deltakelsen de hadde i Special Olympics i 2017 der de kom hjem med gull.

Jan Olav Sørlie jobber uavkortet for å gi til dem som ikke har så mange tilbud, gjøre dem synlige og han legger til rette for et tilbud som ingen andre har.

Jan Olav Sørlie er i dag nestleder i Norges idrettsforbunds Utvalg for idrett for utviklingshemmede. Dette er et utvalg som arbeider for å integrere idrett for utviklingshemmede i den norske idrettsorganisasjonen.

Kulturstipend 2020

I år gir Karmøy kommune ut 5 kulturstipend. Dette er:

Mats Hauge er 23 år, fra Norheim og driver med friidrett. Mats Hauge ønsker å utvikle seg til å kunne hevde seg i internasjonale mesterskap neste år. Han har etablert seg i landseliten. Mats drømmer om å løpe 1500 under Ol i Tokyo i 2021 og i Paris i 2024. Han vil bruke stipendet på utgifter til treningsleirer, konkurranser og forebyggende arbeid. Mats har satset på friidrett siden han var 17 år. Han representerer nå Gular IL i Bergen. Tok sølv i årets NM på 1500 m bak Jakob Ingebrigtsen. Er nå lærerstudent.

Markus Matland er 20 år, fra Avaldsnes og er soloartist. Markus Matland ønsker å få ferdigstilt debutalbumet Good morning som soloartist. Han er nå i sluttfasen. 10 låter er spilt inn i Bergen. Markus gikk på Karmøy kulturskole fra han var 4 år til 15 år. Etter tre år på musikklinjen på Skeisvang vgs tar han nå bachelor i kulturvitenskap ved UiB.

Morten Georg Gismervik er 22 år, fra Avaldsnes og musiker. Gismervik ønsker å leie et profesjonelt studio til innspilling av låter. Dette vil gi høy standard. Han selv spiller el-gitar.Morten har tidligere utgitt to soloprosjekter. Går nå på Norges musikkhøgskole på masterstudiet.

Mustafa Battal er 27 år, bor på Fastlands-Karmøy, fra Syria, filmprodusent og fotograf. Mustafa vil bruke stipendet på manusutvikling av kortfilmen X-pappa. Ønsker å finne talentfulle og dyktige barn fra Haugalandet til å delta i denne filmen. Battal har vært manusforfatter til bl.a. filmen Hold rundt meg. Denne ble vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad og Den internasjonale filmfestivalen i Haugesund. Hans første dokumentar var Flukten hvor han fikk tilskudd fra Frittord.

Synnøve Fatland er 21 år, fra Kopervik, billedkunster. Synnøve trenger materialer til egne kunstneriske prosjekter. Hun bruker ulike typer metalltråder i sitt utrykk og lim til papirskulpturer. Planen er å utstille disse arbeidene. Hun går nå på Kunstakademiet i Tromsø.