Kontakttelefon for bekymring vedrørende barns psykiske helse i Karmøy kommune

Sist oppdatert 31. mars 2020 13:11

Foreldre som ønsker å drøfte en bekymring for barns psykiske helse som følge av den pågående situasjonen kan kontakte Karmøy PPT på telefon 947 95 471. Kontakttelefonen er åpen fra 9 til 11 og 12 til 14 på hverdager.

Kontakttelefonen er et tilbud til foreldre som har spørsmål eller bekymring som dreier seg om barn/ungdom og deres psykiske helse/fungering i forbindelse med pandemien (Corona), og situasjonen slik den er nå. Telefonen er bemannet med ansatte i pedagogisk psykologisk rådgivningstjeneste (PPT).

Pedagoger i skole og barnehage kan også ta kontakt hvis de er bekymret

Vi kan dessverre ikke svare deg på medisinske spørsmål om virussmitte og pandemi. Er du eller noen i familien akutt syk eller er bekymret for selvmordsfare må du kontakte fastlegen din eller legevakten.

Vi kan derimot hjelpe deg med å være en god samtalepartner og gi råd om hvordan man møter bekymring og uro hos barn på en klok måte i forbindelse med coronaviruset.

Føler du at dine eller andre barn ikke får nødvendig omsorg så er det barnevernet du må kontakte.

Har du allerede en saksbehandler hos PPT? Da ringer du nummeret som du pleier å gjøre 52811470.

Familieliv i coronatid

Barneverntjenesten i Karmøy har samlet gode råd for å ivareta familien på best mulig måte i koronasituasjonen på en egen nettside. Her er det også informasjon om ulike hjelpetelefoner for barn og voksne.

Helsestasjoner og landsdekkende hjelpetelefoner og chattetjenester

Det er også mulig å ringe helsestasjonene eller å benytte nasjonale hjelpetelefoner og chattetjenester:

• Helsestasjon for ungdom i Karmøy: Trenger du noen å snakke med? Eller er det noe du lurer på? Vi har åpent for telefon-konsultasjoner mandag-fredag fra kl. 9-15. Det er bare til å sende SMS, så ringer vi deg opp igjen. Mob: 918 35 160.
    Helsestasjon og skolehelsetjeneste: Har du som forelder noe du tenker på eller bekymrer deg over i forhold til barnet ditt? Bare ta kontakt med oss på helsestasjonene. Vi kan veilede dere over telefon. Det er kun Åkra helsestasjon som for tiden holder stengt. En kan kontakte:
    Skudenes helsestasjon:  52811420
    Kopervik helsestasjon: 52857550
    Avaldsnes helsestasjon: 52811502
    Norheim helsestasjon: 52811690
  • Andre hjelpetelefoner og chattetjenester for barn og unge
  • Hvordan snakke med barn og unge om corona – Helsenorge.no (lenke)

Rask psykisk helsehjelp for voksne

Tjenesten rask psykisk helsehjelp har opprettet en ny råd- og veiledningstelefon for voksne over 18 år i forbindelse med coronasituasjonen. Les mer