Lokal hjelpetelefon for bekymring vedrørende barns psykiske helse

Sist oppdatert 18. mai 2020 11:04

Foreldre som ønsker å drøfte en bekymring for barns psykiske helse som følge av den pågående situasjonen kan kontakte Karmøy PPT på telefon 947 95 471.

Hjelpetelefonen er åpen fra 9 til 11 og 12 til 14 hver dag. 

Kontakttelefonen er et tilbud til foreldre som har spørsmål eller bekymring som dreier seg om barn/ungdom og deres psykiske helse/fungering i forbindelse med pandemien (Corona), og situasjonen slik den er nå. Telefonen er bemannet med ansatte i pedagogisk psykologisk rådgivningstjeneste (PPT).

Pedagoger i skole og barnehage kan også ta kontakt hvis de er bekymret

Vi kan dessverre ikke svare deg på medisinske spørsmål om virussmitte og pandemi. Er du eller noen i familien akutt syk eller er bekymret for selvmordsfare må du kontakte fastlegen din eller legevakten.

Vi kan derimot hjelpe deg med å være en god samtalepartner og gi råd om hvordan man møter bekymring og uro hos barn på en klok måte i forbindelse med coronaviruset.

Føler du at dine eller andre barn ikke får nødvendig omsorg så er det barnevernet du må kontakte.

Har du allerede en saksbehandler hos PPT? Da ringer du nummeret som du pleier å gjøre 52 81 14 70.


Familieliv i coronatid

Barneverntjenesten i Karmøy har samlet gode råd for å ivareta familien på best mulig måte i koronasituasjonen på en egen nettside. Her er det også informasjon om ulike hjelpetelefoner for barn og voksne.


Helsestasjoner og landsdekkende hjelpetelefoner og chattetjenester

Det er også mulig å ringe helsestasjonene (hverdager) eller å benytte nasjonale hjelpetelefoner og chattetjenester (flere har døgnåpent):

  • Helsestasjon for ungdom:
    • Helsestasjon for ungdom på Åkra holder stengt inntil videre.
    • Helsestasjon for ungdom på Norheim helsestasjon (Oasen 2.etg). har fra 27. april åpent for drop-in mandager kl. 16-18. Du må også være frisk og uten luftveissymptomer.
    • Du kan også ringe 918 35 160 dersom du trenger noen å snakke med eller det er noe du lurer på. Vi har åpent for telefon-konsultasjoner for ungdom mandag-fredag fra kl. 9-15. Det er bare til å sende SMS, så ringer vi deg opp igjen.
    • Ved behov for fornyelse av resept på p-piller eller annen prevensjon, kontakt enten Åkra helsestasjon på tlf: 52 81 15 51 eller Norheim helsestasjon på tlf: 52 81 16 90.

  • Helsestasjon og skolehelsetjeneste: Har du som forelder noe du tenker på eller bekymrer deg over i forhold til barnet ditt? Da kan du å hverdager ta kontakt med helsestasjonene for å få veiledning over telefon (det er kun Åkra helsestasjon som for tiden holder stengt):
Skudenes helsestasjon:  52 81 14 20
Kopervik helsestasjon: 52 85 75 50
Avaldsnes helsestasjon: 52 81 15 02
Norheim helsestasjon: 52 81 16 90

Rask psykisk helsehjelp for voksne

Tjenesten rask psykisk helsehjelp har opprettet en ny råd- og veiledningstelefon for voksne over 18 år i forbindelse med coronasituasjonen. Les mer