Kommunen som tilbyr morsomme og spennende sommeraktiviteter

På Karmøy er det mye å utforske for store og små! Museer for de nysgjerrige, bading ute og inne for de svømmeglade, flott natur og spennende aktiviteter for alle.

Opplev vikingtid og middelalder på Avaldsnes.

Halvs saga i vikingnaustet på Avaldsnes 24.-27. juni. Haugesund teater løfter frem historien om kong Halv gjennom musikk og fortellerkunst.

Møt vikinger til aktiviteter og omvisning hver dag fra 21. juni til 10. august på Vikinggården. Bli med viking i rolle på guiden tur kl 13.00, 14.00 og 15.30. – Og har du prøvd den nye Vikingjaktrebusen?

Følg Pilgrim Siv på vandring rundt og i Olavskirken (anno 1308) 7. og 14. juli (norsk), samt 11. og 18. august (engelsk), kl 15.30.

Guidet tur Kongsgårdruinen alle hverdager i juli kl 11.30.

Byvandring i sjarmerende Skudeneshavn: Hver søndag i juli kl. 13 og 15 kan du følge skuespillerne som rollefigurer på en spennende reise i Skudeneshavns historie. Velkommen til byvandring med teatervri! Du kan også gå en mobil vandring og se filmscener ved å laste ned appen Tilbakeblikk; både i gamlebyens idylliske gager, og i landskapet rundt om på Karmøy.

Skudeneshavn museum tilbyr guidet byvandring og tur til Syreneset Fort for grupper. Opplevelsespakker som guidet busstur til på Karmøy tilbys av Viking Adventure.

Barnlig moro: Møt dyrene i Haugaland Zoo. En spennende dyrepark med 250 dyr, fugler og reptiler. Her kan du møte eksotiske dyr fra hele verden; som kenguru, treleopard og krokodille i fine omgivelser.

Gratis sommerkino på Karmøy kino i Kopervik i skoleferien tirsdager og torsdager kl 12.

Ut på eventyrjakt: Eventyrjakten er en aktivitetsrebus for eventyrlystne som tar turen til Skudeneshavn, Åkrehamn, Visnes eller Kopervik. Rebus/diplom ute og også her.

Naturopplevelser på Fosen: Lindøy, like sør for Røyksund, har mye å by på: lyngheier, skog, strender og badeplasser, leirplass med gapahauk, klatrepark, bær, gode fiskeplasser. Kanoutleie. Grottesafari: ved Salamonshidleren er det spennende grotter å utforske med hodelykt.

Lek i sand og vann: Våre lokale “sydenstrender” inviterer til hvit sand og klart vann, og er ideelle for bading, sandslottbygging og drageflyging. På Åkrasanden de flotte varme dagene kan du kjøpe is i strandbaren, og europamester Martin Møller Hovda arrangerer windsurf nybegynnerkurs.

Raw Ocean Lodge: Tilbyr guidede fisketurer, fotturer, SUPturer, og aktiviteter som buldring og surfing, med utleie av utstyr. På Skaarnesheimen blir det åpen sommerkafe/restaurant daglig (foruten mandag).

I Skudeneshavn er det flere måter å ha nærkontakt med elementene: Saltråk tilbyr både SUP brettleie og kurs fra sin butikk. For fin havnerundtur med “Solesnes” ta kontakt med skipper, Sildakongen. Skudeneshavns skjærgård kan også oppleves i robåt, gratis utlån på turistkontoret. Her kan en også leie sykler. Spennende turterreng, med søndagsåpen fjellhytte Røyningsbu fjor noe å bite i.

Golf for enhver smak: Minigolfen familiepark der du kan boltre deg på Europas største minigolfpark som du finner på Torvastad. Flott og morsomt gruveområde og bondegårdstema med inne- og utespill. Golfbaner: Skudeneshavn, Torvastad og Kolnes. Frisbeegolf: Spennende 28 hulls skogsbane vest for Kopervik sentrum (Liarlund) og 12 hulls bane i friområdet på Blikshavn, Austre Karmøyvei 560, Skudeneshavn. Ta med frisbee og utfordre venner og familie.

Turforslag, kart og åpningstider.

Derfor: Riktig god sommer med mange positive opplevelser i Karmøy!